11 Aralık 2016 09:55

DİSK: Tekrar tekrar aynı filmi izlemek istemiyoruz!

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Dolmabahçe'de gerçekleşen terör eylemine ilişkin açıklama yaptı.

Paylaş

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), İstanbul Dolmabahçe'de gerçekleşen terör eylemine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamayı DİSK Yönetim Kurulu adına, DİSK Genel Başkanı Kani Beko gerçekleştirdi. DİSK'in açıklaması şöyle:

"Türkiye  kara ve acılı günlerinden birini daha yaşadı. En az 38 insanımızı yitirdiğimiz, 155 insanımızın yaralandığı İstanbul Dolmabahçe'de saldırı, acıların üzerine yeni acılar ekledi. Öncelikle bu saldırıyı şiddetle lanetliyor, ölenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

Her terör ve şiddet eyleminin ardından, saldırıları kınayan ve lanetleyen açıklamalar yapmak, maalesef acıyı, gözyaşını, akan kanı durdurmaya yetmemektedir.Genel seçimlerin yapıldığı Haziran 2015'ten itibaren 20'nin üzerinde bombalı saldırıda yüzlerce yurttaşını yitirmiş bir ülkede hızla yükselen şiddetin nedenlerini sormamız gerekmektedir.

Unutmayalım: Yükselen şiddetin nedeni 7 Haziran'da "tek başına iktidar” çıkmaması olarak açıklandı, tek parti iktidarı olmazsa "kaos” geleceği söylendi, terör ve şiddet eylemleri bu söylem için kullanıldı. Peşinden de "istikrar” vaadi ile 1 Kasım'dan itibaren tek parti hükümeti kuruldu.Bu koşullar altında ülkemiz topraklarının neden her gün kanla yıkandığını, gözyaşlarının neden dinmediğini, "vaatlerinin” neden gerçekleşmediğini sorgulamak bizleri yönetenlere sormak gibi bir yurttaşlık görevimiz bulunmaktadır. Özellikle de Dolmabahçe'de daha yaralanan ve ölen insanlar yerden kaldırılmamışken konuyu "Başkanlık” ile ilişkilendiren sorumsuz yayınlar ve söylemler karşısında, "soru sormak” bir yurttaşlık görevi olduğu kadar insanlık görevidir.

Daha önceki saldırılarda da ifade ettiğimiz gibi, "İstikrar” vaadi ile yönetime gelen bir iktidarın, "istikrar” adına attığı her adımın Türkiye'yi daha da istikrarsızlaştırdığını sorgulamak zorundayız. İçeride ve dışarıda savaşı/çatışmayı tercih eden politikaları, bu ülkenin kurucu ilkelerinden olan "yurtta barış, dünyada barış” ilkesinin neden terk edildiğini sorgulamak zorundayız.

Artık yeter! Tekrar tekrar aynı filmi izlemek, aynı acılarla karşı karşıya kalmak istemiyoruz.

Terörle, şiddetle, çatışmayla, savaşla bu ülkenin hiçbir sorunun çözülemeyeceğini, ülkemizin ve insanlığın adım adım tüketilmekte olduğunu artık herkesin görmesini istiyoruz. Saldırıyı bir kez daha lanetliyor, kana ve gözyaşına doyan bu topraklarda acıların artık son bulmasını diliyoruz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP, olağanüstü toplanıyor

SONRAKİ HABER

DUYURU-Evrensel ile dayanışma etkinliği 1 Şubat’a ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...