11 Aralık 2016 07:50

Emek Partisi: Kan üzerinden hesap yapmayın!

Emek Partisi İstanbul’da onlarca kişinin yaşamına malolan patlamaya ilişkin açıklama yaptı.

Paylaş

Emek Partisi İstanbul Beşiktaş’taki saldırılara ilişkin açıklama yaptı. Genel Başkan Yardımcısı Nuray Sancar imzasıyla yayımlanan açıklamada hükümet politikalarına tepki gösterildi.

EMEP’in açıklaması şöyle;
“38 kişinin ölmesi, onlarca insanın yaralanmasıyla sonuçlanan Beşiktaş’taki terör saldırısında ölenlerin ailelerine başsağlığı ve metanet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Türkiye halkı bir kez daha derin bir üzüntünün içine sokulmuştur. Buna yol açanları şiddetle kınıyor ve bu patlamayı gerçekleştiren, yol açan ve yol gösterenlerin; ülkeyi gerilim, şiddet ortamına sürükleyenlerin yanına kar kalmayacağının altını çiziyoruz.

Bir yıl içinde artık saymakta bile zorlandığımız yoğunlukta patlama yaşandı. Her seferinde o an o bölgede bulunan yurttaşlarımızın canına mal olan bu saldırılar ülkenin içinde bulunduğu kaotik ortamdan beslenmektedir. Yanıbaşımızda süren savaşa müdahil olabilmek için komşu ülkenin topraklarına asker göndererek halkın kaderini sonu belirsiz maceralara bağlayan dış politika sayesinde sınırlar her türlü çete mensuplarına karşı dayanıksız kılınmış, neredeyse kevgire dönmüştür. Doğusunda batısında, güneyinde kuzeyinde bütün komşularıyla düşmanlaşmaktan başka sonuç vermeyen bu politika bugün yaşadığımız terör saldırısının da nedenlerinden biridir.

Terör saldırısı 81 ilde polis güçlerinin seferberlik halinde gerçekleştirilen “huzur operasyonu”nun ertesinde, bütün ülkelerin Türkiye’deki yurttaşlarını ısrarla uyardığı günlerde gerçekleştirmiştir. Buna rağmen siyasi iktidar yine bir “güvenlik zafiyeti” içinde kalmış ve yurttaşlarını korumaya yönelik bir önlem almamıştır.

Saldırının gerçekleştiği andan sonra, kimi yetkililerin sorumsuz açıklamaları; Hükümete yakın medyanın bugün attığı manşetler bu saldırının ortaya çıkardığı yıkımdan bir fırsat çıkarılmak istendiğini göstermektedir. Başkanlık sistemini içeren Yeni Anayasa taslağı Meclis’te iken patlayan bombaların doğrudan doğruya Başkanlık sistemine karşı olan iç veya dış düşmanlar tarafından yapıldığı iması yapılmış, hatta açıkça söylenmiştir.

Kamuoyu ve emekçiler bu tür açıklamalara 10 Ekim katliamından sonra da tanık olmuş. “Bu olaydan sonra oylarımız artıyor” diyen bir başbakanla da yönetilmiştir. Saldırıda dökülen kan kurumadan yapılan bu fırsatçı açıklamalar AKP/Saray Hükümetinin, amaçlarına ulaşabilmek veya yönetebilmek için bu menfur saldırıların ortaya çıkardığı korku, güvensizlik ortamını manüple etmeye, bu olayda da Başkanlık sistemine halkı ikna etmenin bir aracı olarak kullanmaya çalıştığını göstermektedir.

Kimse kan üzerinden siyaset yaparak abad olamaz. Onlarca bombalı saldırıya karşı önlem alamayan, uyguladığı politikalarla bu menfur saldırılara yeşil ışık yakan iktidar siyaseti çökmeye mahkumdur.

Bu siyasetle daima mücadele edeceğiz. Kimsenin kan üzerinden hesap yapmasına izin vermeyeceğiz.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bekaert grevinde düğün havası

SONRAKİ HABER

Cenazeler Adli Tıp Kurumu'ndan alınıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...