11 Aralık 2016 06:14

Ordu’da tahrip edilen 3 kadın heykelinin yenisi yapıldı

Ordu’da tahrip edilen kadın heykelleri yeniden yapılarak eski yerine yerleştirildi.

Paylaş

Ordu'nun Altınordu İlçesi'nde, kentin yöresel türküsü olan 'Tabya başında üç kız yan yana' türküsünden esinlenilerek yapılıp, açık havada sergilenen ve biri başının gövdesinden ayrılarak tahrip edilen 3 kadın heykeli, yeniden yaptırıldı.

Taşbaşı Mahallesi'nde seyir terası konumundaki açık alana 10 yıl önce kaide yapılıp buraya, kentin yöresel türküsü 'Tabya başında 3 kız yan yana' türküsünden esinlenerek 3 kadın heykeli yerleştirildi. 20 gün önce heykellerden birinin başı gövdesinden ayrılarak tahrip edildi. Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri, diğer heykelleri de onarmak üzere bulundukları yerden kaldırdı. Onarılmak istenen heykeller düzeltilemeyince, Belediye daha kaliteli malzeme kullandırılarak 3 yeni heykel yaptırdı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, heykellerin yeniden yapılarak daha önceki yerlerine monte edildiğini belirterek, şöyle dedi:
“Büyükşehir olarak, değerlerimize sahip çıkmaya devam ediyoruz. Bir süre önce 3 kız heykelinden 1'i kırılmış ve onarımla düzeltilememişti. Büyükşehir Belediyesi olarak, 3 kız heykelini yeniden yaptırdık ve yerlerine monte ettik. 'Tabya Başında' türkümüz, yaptığımız bu dokunuşla adını yaşatmaya devam edecek." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Beton mikseri devrildi: 1 işçi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Kurtulmuş: Oklar, PKK'yi gösteriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa