11 Aralık 2016 04:37

Faruk Acar patlamaları Gezi’ye bağladı

Andy Ar Araştırma Şirketi sahibi Faruk Acar, Beşiktaş’taki patlamaları Gezi direnişine bağladı.

Paylaş

Katıldığı bir televizyon programında İstanbul Dolmabahçe'de ve Maçka'daki bombalı saldırıları Gezi direnişi ile ilişkilendiren Andy Ar Araştırma Şirketi'nin sahibi Faruk Acar, sözlerinin arkasında olduğunu söyledi.

Kişisel Twitter hesabından iki sayfalık paylaşımda bulunan Acar, “Bugünkü patlamayı da organize eden şerefsizlerin, alçakların yıllardır ülkemizdeki barış ve huzur ortamını bozmak, iç karışıklık çıkarmak için elinden geleni yapan bir üst aklın köpeği olduklarından zerre kadar şüphe duymuyorum” ifadesini kullandı. Acar, “Mısır'daki darbenin bir benzerini Türkiye'de Gezi ile planladılar” iddiasında bulundu.

Saldırı sonrası CNN Türk canlı yayınında bulunan Faruk Acar, “Bu süreç Gezi ile başlamıştır. 17-25 Aralık, 7 Haziran seçimi ve 15 Temmuz ile devam etmiştir” iddiasında bulunmuştu. Faruk Acar'ın açıklamaları sosyal medyada tepkiye yol açarken, bazı kullanıcılar Acar'ın geçmişte Fethullah Gülen cemaatine yönelik övgü dolu sözlerini hatırlattı.

Acar, 17 Aralık operasyonundan sonra da 22 Aralık'ta isim vermeden iktidarı eleştirerek, “Hırsızlara sahip çıkarak, gece gündüz Allah diyene saldırmayı gerçekten anlamıyorum! Nasıl bir akıl ve hırs tutulması?” tweeti atmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bir günlük milli yas ilan edildi

SONRAKİ HABER

Patlamalara dünyadan kınamalar geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...