10 Aralık 2016 22:56

'Türkiye ile mülteci anlaşması umduğum gibi değil'

Angela Merkel, Türkiye ile olan mülteci anlaşmasını 'iyi bir örnek' olarak ifade etse de atılacak daha çok adım olduğunu belirtti.

Paylaş

DW Türkçe'nin haberine göre Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye ile AB arasındaki mülteci anlaşmasının, uygulamada umduğu gibi olmadığını ifade etti. Haftalık video mesajında, Yunanistan'a yasa dışı gelen mültecilerin Türkiye'ye yollanmasına karşılık Türkiye'den Avrupa'ya yasal yollarla mülteci gönderilmesi mekanizmasının yeteri kadar işlemediğini vurgulayan Merkel, bu mekanizma ile insan kaçakçılarının engellenmesinin hedeflendiğini söyledi.

Merkel ayrıca Libya, Tunus veya Mısır ile Türkiye'yle olana benzer bir anlaşma konusunda görüşmelerin başlangıç aşamasında olduğunu belirterek, "bu ülkelere hep yardım etmek zorundayız, çünkü bu ülkeler mülteci sorunu nedeniyle zorluklar yaşıyor” dedi.

Türkiye ile AB arasındaki anlaşmayı "iyi bir örnek" olarak nitelendiren Merkel, yine de atılacak çok adım olduğunun altını da çizdi.

AB Komisyonu'nun Perşembe günü açıkladığı sayılara göre, mülteci anlaşmasının yürürlüğe girdiği 20 Mart tarihinden bu yana Türkiye'den 2761 Suriyeli mülteci Avrupa'ya geldi. Yunanistan adalarından ise 1187 mülteci Türkiye'ye geri gönderildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye Gazeteciler Sendikası'na Almanya'dan ödül

SONRAKİ HABER

Sağlık Bakanlığı: 15 can kaybı, 69 yaralı var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...