10 Aralık 2016 17:36

Erdoğan'dan Yıldırım ve Bahçeli'ye teşekkür

Erdoğan, 'Başkanlık Anayasası' teklifine ilişkin Binali Yıldırım ve Devlet Bahçeli'yi tebrik etti.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanlığı'na sunulan Anayasa teklifine dair yaptığı ilk açıklamada Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye teşekkür etti. Erdoğan, "Bugün parlamentoya sunulan yeni Anayasa çalışması hususunda da Sayın Başbakana ve MHP Genel Başkanına, bu çalışmalarda emeği geçen arkadaşlara çok çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Star gazetesinin Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlediği 3. Necip Fazıl Kısakürek Ödül Töreni'ne katıldı.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Bugün Parlamento'ya sunulan yeni anayasa çalışması hususunda Sayın Başbakanımıza ve MHP Genel Başkanı'na, bu çalışmalarda emeği geçen arkadaşlara huzurunuzda çok çok teşekkür ediyorum. Temenni ediyorum ki Parlamento bu konuda inşallah beklenen, arzulanan kararı verir, ondan sonra da millet gerçek kararı vermek suretiyle Türkiye yol almaya devam eder" dedi.

Erdoğan, "Kimsenin ötekileştirilmediği, hiç kimsenin hor, hakir görülmediği, 79 milyonun tamamının 'benim' diyerek bağrına bastığı bir yönetim anlayışını hep beraber tesis edeceğiz. Kardeşlerim, unutmayın 'Zalime merhamet mazluma zulümdür' ilkesini asla aklımızdan çıkarmadan adil, müşfik vegüçlü bir yapıyı el ele vererek kuracağız" diye konuştu.

"15 Temmuz bir milli şahlanıştır" diyen Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: "Adeta Çanakkale'ye eş, kahramanlık destanıdır. Anadolu toprakları o gece bir kez daha Türk milletine vatan kılınmıştır. Hepsinden de öte 15 Temmuz, yeni Türkiye'nin cemresidir. Öyle bakıyorum."

Erdoğan, "14 yıldır devlet ve milletin barışmasından, kucaklaşmasından rahatsız olan bu çete, tıpkı 27 Mayıs'ta olduğu gibi darağaçları üzerinden iktidara yürüyecekti. Bizi Menderes'in akıbetiyle tehdit etmeleri asla boşuna değildir. Ağızlarından -affınıza sığınıyorum- salyalar akarak 'Şafakta asacağız' diye efelenmeleri asla kuru sıkı bir tehdit değildir" ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Gençlerimizin internetin ve özellikle sosyal medyanın esiri olduğu, 140 karakterin, birkaç kelimelik aforizmaların sınırlarına hapsolduğu, 10 santimlik ekranların içinde hayatlarını heba ettiği şu dönemde,Necip Fazıl'ı anlama yönündeki çalışmalarımızı daha da artırmalıyız." dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Boğaziçi'de hedef göstermelere karşı dayanışma çağrısı

SONRAKİ HABER

Boğaziçi yönetimi hedef gösterilen konferansı iptal etti!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...