10 Aralık 2016 12:30

Samsun'da OHAL yasağı boşa çıkarıldı: Boyun eğmeyeceğiz

Samsun'da OHAL'e karşı mitingin yasaklanması üzerine basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya bini aşkın kişi katıldı. Eylem, mitinge dönüştü.

Paylaş

Samsun’da OHAL’e karşı yapılmak istenen ancak valilikçe yasaklanan bölge mitinginin yerine basın açıklaması yapıldı. Bini aşkın kişinin katıldığı eylem, mitinge dönüştü. Çorum, Amasya, Sinop ve Giresun’dan da emekçilerin katıldığı eyleme KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak ve CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek de katıldı.

Uğur Mumcu Parkı’nda yapılan eylemde sık sık  ‘Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz’, ‘Direne direne kazanacağız’, ‘Faşizme karşı omuz omuza’, ‘OHAL’e karşı omuz omuza’ sloganları atıldı. Eylemde konuşan KESK Samsun Dönem Sözcüsü Müşfik Erdoğan, valiliğin keyfi bir şekilde miting taleplerini reddettiğini belirterek, “Devlet emekçileri kendi çiziği sınırlara hapsetmek istiyor ancak kamu emekçileri ve onların mücadele dostları bugün bu alanı fiili olarak miting alanına çevirdi” dedi. AKP hükümetinin haksız ve hukuksuz bir şekilde, ‘FETÖ ile mücadele’ adı altında laiklik, özgürlük, insanca yaşam, barış isteyen devrimci demokrat kesimleri hedef aldığını belirten Erdoğan, “Bugün bu alanda haksızlıklara, hukuksuzluklara boyun eğmeyeceğimizi, mücadele edeceğimizi haykırmak için toplandık” dedi.

Eylemde söz alan KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak ise KESK’in kuruluşundan bu yana kimseye boyun eğmediğini, haklı fiili meşru mücadele hattını sürdürdüğünü söyledi. Önemli gündemlerinden birinin iş güvencesi, bir diğerinin ise laiklik olduğunu söyleyen Toprak, “Toplum, eğitimde ve yaşamın her alanında gericileşmenin sancılarını yaşamaya başladı. Hükümet hep kötü işler yaptı bu güne kadar. KESK iyi işler yaptı. Bu nedenle onlar kaybedecek, biz kazanacağız  Biz döneceğiz onlar gidecek. Bütün arkadaşlar işlerine dönene kadar dayanışmayı, mücadelemizi  sürdüreceğiz” dedi. (Samsun/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Kişi başına milli gelirimiz Batı'yı çıldırtıyor

SONRAKİ HABER

Malatya İHD: Düşünceyi ifade özgürlüğü istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...