TV 10'un kapatılmasına ekoloji örgütlerinden tepki

TV 10 çalışanları, televizyonlarının KHK kararı ile kapatılmasının 10'uncu haftasında Galatasaray Lisesi önünde bir araya geldi

10 Aralık 2016 12:01
Paylaş

TV 10 çalışanları, kanun hükmünde kararname (KHK) ile televizyonlarının kapatılmasını protesto ettikleri eylemin 10'uncu haftasında Galatasaray Lisesi önünde bir araya geldi.

Galatasaray Meydanı'nda toplanan kitle, “Alevilerin sesi TV 10 susturulamaz” pankartı açarak ellerinde tuttukları "Özgür basın susturulamaz", "Kerbela'dan bugüne zulüm", "Sazlar konuşsun silahlar sussun" "Doğa dostu TV 10 susturulamaz" , "TV 10 doğanın sesidir susmayacak" yazılı dövizler taşıdı.

Eylemde sık sık “Özgür basın susturulamaz”, “Alevilerin sesi susturulamaz” ve "Yaşasın halkların kardeşliği" sloganları atıldı.

Eyleme HDP Küçükköy ilçe örgütü, Cumartesi Anneleri, Ay ışığı sanat merkezi temsilcileri, Tüm Tokatlılar Derneği, Şavşat Dernekler Federasyonu, Karadeniz İsyandadır Platformu, Derelerin Kardeşliği Platformu'nun da içinde olduğu çok sayıda ekoloji örgütü katıldı.

Burada konuşan TV 10 Adıyaman Temsilcisi Mustafa Yüksel, "İnsan hakları haftasını kutlarken insan haklarının yok sayıldığı günlerdeyiz. Televizyonumuzun da içinde olduğu onlarca televizyon kanun hükmünde kararnameyle kapatıldı. TV 10 bütün muhaliflerin sesiydi. TV 10'un kapatılmasıyla Alevilerin sesi soluğu yok sayılmakta. Televizyonumuz açılana kadar eylem yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Eylemde daha sonra Derelerin Kardeşliği Platformu İstanbul Temsilcisi Alimerdan Aymelek konuştu. Aymelek, "Türkiye'deki bütün sorunlara değinen TV 10 ne yazık ki devlet tarafından kapatılmıştır.  Bir an önce TV 10'un açılmasını istiyorum. Haber almak muhaliflerin de hakkıdır" dedi.

Karadeniz İsyandadır Platformu Temsilcisi Eren Dağıstanlı, "Ne yazık ki derelerimiz, yaylalarımız hapsedilmek isteniyor. Bizlerin sesi olan ekoloji mücadelesinin sesi olan kanallarımız da kapatıldı. Biz biliyoruz ki TV 10 bizim yaşam alanımızdır. Evlerimize, ovalarımıza dokunulmasın diyorsak TV 10 için de sesimizi çıkarmalıyız" diye konuştu.

Tüm Tokatlılar Derneği Temsilcisi Hasan Bayrak, "Televizyonları kapatarak gerçekleri yok etmek istiyorlar. Hayatın Sesi Tv , İMC ve TV 10'u kapatarak gerçekleri gizleyeceklerini sanıyorlar. Mücadeleyi yükselterek bu kanalların tekrardan açılmasını sağlayacağız" dedi.

Konuşmalardan sonra eylem kemençe ve tulum çalınarak devam etti. (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

EMEP’ten Bekaert grevine dayanışma ziyareti

SONRAKİ HABER

8. Hangi İnsan Hakları? Film Festivali başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...