10 Aralık 2016 12:01

EMEP’ten Bekaert grevine dayanışma ziyareti

EMEP Kocaeli il örgütü, Bekart grevine destek ziyaretinde bulundu. Ziyarette, metal işçilerinin mücadelesiyle dayanışmanın önemine değinildi.

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Kocaeli İl Örgütü, üçüncü günündeki Bekaert grevini ziyaret etti.

DİSK Emekli Sen eski şube Başkanı Osman Nuri Şenol ve KESK’e bağlı SES’in eski şube başkanı Güner Kizir'in de aralarında bulunduğu bir heyet ile dayanışma ziyaretinde bulunan EMEP Kocaeli İl Örgütü, işçilere grevlerinin yanında olduğu mesajını verdi.

Ziyarette konuşan EMEP İl Başkanı Arzu Erkan, Bekaert grevinin önemine değindi. Metal işçilerinin iki yıldır büyük mücadeleler verdiğini belirten Erkan, işçilerin bu mücadeleler sonrası kazanımlara da imza attığına değindi. OHAL koşullarında işçilere dönük saldırıların da olduğunu belirten Erkan, “Bekaert işçisinin grevini bütün metal işçisi takip ediyor. 2017 öncesinde çok önemli bir grev. O yüzden dayanışma bu noktada daha da önem kazanıyor. Bu grev bütün metal işçilerinin grevi, hepimizin grevi. Partimiz her zaman işçinin yanında olduğu gibi Bekaert grevinin de yanında olacak, çalışmalarımızda grevi ön plana çıkartacağız” dedi. OHAL’in işçileri de etkilediğini ifade eden Erkan, Gebze’de Birleşik Metal-İş’in iki etkinliğinin yasaklandığını hatırlattı.

İşçilerin de sohbete katıldığı ziyarette, dayanışmanın büyütülmesine olanak sağlayacak yolların aranması üzerinde duruldu. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yeni anayasa teklifinin detayları: Başbakanlık kalkıyor

SONRAKİ HABER

TV 10'un kapatılmasına ekoloji örgütlerinden tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...