10 Aralık 2016 08:09

AKP’ye darbeci uygulamalardan vazgeç çağrısı

CHP’li Sezgin Tanrıkulu, OHAL uygulamalarının durdurulmasını talep etti

Paylaş

CHP İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Sezgin Tanrıkulu, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, “ Bu Olağanüstü Hal Rejiminin sürdürülebilirliği yoktur. AKP iktidarını darbeci uygulamalardan vazgeçmelidir” dedi. 

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde yazılı açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili ve İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Sezgin Tanrıkulu, aydınların, yazarların, gazetecilerin, siyasetçilerin tutuklandığı, cezaevlerinde işkence ve kötü muamelenin, ölümlerin, intiharların her geçen gün arttığına dikkat çekerek, “Bu Olağanüstü Hal Rejiminin sürdürülebilirliği yoktur. AKP iktidarını darbeci uygulamalardan derhal vazgeçmeye ve temel insan hakları değerlerini benimsemeye çağırıyorum” dedi.

Tanrıkulu, AKP İktidarının zaten kabarık olan insan hakları ihlal sicili 2016 yılında zirveye ulaştığını,Türkiye’de insan haklarından söz etmek imkansız hale geldiğini belirterek, “15 Temmuz Darbe Girişimine karşı tüm Türkiye’nin aldığı ortak tavrı hala anlamamış olan AKP, darbe karşıtı tutumu, karşı darbecilik olarak algılamıştır. Ancak bilinmelidir ki, şu anda AKP’nin insan haklarını hiçe sayan uygulamaları toplumda ciddi bir tepki ve kaygı yaratmaktadır” diye kaydetti. 

İŞSİZLİK YOKSULLUK ARTIYOR, BU BÖYLE SÜRMEZ

Basının susturulduğu, gösteri ve yürüyüş hakkının yasaklandığı, ifade hürriyetinin ortadan kaldırıldığı ortamın sürüdürülebilir olmadığına dikkat çeken Tanrıkulu, “Ekonominin tepetaklak edildiği, işsizlik ve yoksulluğun her geçen gün daha da derinleştiği ve dolayısıyla toplumsal gerilimin arttığı, çocukların yurtlarda yanarak can verdiği, kadınların katledildiği, tecavüzcülerin kol gezdiği, spor yaptığı için hamile kadının, şort giydiği için genç kızın saldırıya uğradığı bu ortamın sürdürülebilirliği yoktur” ifadelerini kullandı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Seyirciden Grand Pera’yı boykot çağrısı

SONRAKİ HABER

TYS'den Eren Aysan'a destek açıklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...