İran: Suriye’deki çatışmalar İsrail yararına
İran’ın Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ramin Menmanparast, “Bazı ülkeler Suriye’deki olayları kızıştırarak İsrail rejiminin çıkarlarını kolluyor” dedi. Dün yaptığı basın konferansında konuşan Mehmanparast, “Bölgedeki ayaklanma hareketleri dış güçler tarafından destekleniyor” iddiasında bulundu.
Suriye’de geçtiğimiz Mart ayından beri devam eden olaylarda güvenlik güçleri de dahil, bir çok kişi hayatını kaybetmiş, binlerce insan yaralanmıştı. Batı medyası ve Suriyeli muhalifler bundan Esad hükümetini suçlarken Şam hükümeti olaylardan “Silahlı terörist grupları ve sabotajcıları” suçlayarak bunların dış güçler tarafından desteklendiğini iddia ediyor.
Öte yandan Mehmanparast, Suriye’deki son saldırıları ve Hula’da onlarca masum insanın ölmesine neden olan katliamı kınadı. (DIŞ HABERLER)
Evrensel'i Takip Et