10 Aralık 2016 00:36

İngiltere kapılarını refakatsiz çocuk mültecilere açtı 

İngiliz hükümeti, Fransa'daki Calais kampına ulaşmış 750'den fazla refakatsiz çocuk mültecinin ada topraklarına getirildiğini duyurdu. 

Paylaş

İngiltere Göçten Sorumlu İçişleri Bakan Yardımcısı Robert Goodwill, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Calais kampının geçen ekim ayında tahliye edilmesinden bu yana refakatsiz çocuk mültecilerin ülkeye kabulü çerçevesinde Fransız yetkililerle çalıştıklarını belirtti. 

Şimdiye kadar 750'den fazla çocuğun İngiltere'ye kabul edildiğini aktaran Goodwill, "Birçoğu, İngiltere'deki akrabalarının yanına gönderildi. Kimsesi olmayanlar ise ülke genelindeki yerel idarelerin bakımında. Fransa'da kalan çocuklar ise Fransız yetkililerin bakımında ve güvende" ifadelerini kullandı. Goodwill ayrıca, bundan sonraki süreçte de Fransa'dan İngiltere'ye çocuk mültecilerin kabulüne devam edileceği bilgisini paylaştı. Fransa'nın Calais kentindeki mülteci kampı, geçen ay başındaki son tahliyeyle tamamen boşaltılmıştı. Mülteciler, Fransa genelindeki mülteci merkezlerine gönderilmişti. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

2017’de 4 milyar kişi uçacak 55.7 milyon ton kargo taşınacak

SONRAKİ HABER

Antalya'da suya zam geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...