10 Aralık 2016 00:28

‘Müjgan Ekin’i kaybetmeye mi çalışıyorlar?’

Müjgan Ekin'den 47 gündür haber alınamıyor. Ekin'in Diyarbakır'da polislerce gözaltına alındığından şüphelenen aile açıklama yapılmasını istiyor.

Paylaş

Serpil BERK
Diyarbakır

Diyarbakır'dan 24 Ekim’de Ankara’ya giden Müjgan Ekin’den 47 gündür haber alınamıyor. Ankara’da arkadaşının evine giderken bindiği taksiden polis olduğu söylenen kişilerce gözaltına alındığını iddia eden Ekin’in ailesi, “Kızımızı gözaltında kaybetmeyi mi düşünüyorlar. Bir an önce bize bir açıklama yapılmalıdır” diyor. 

Müjgan Ekin’in halası  Emine Özbek, “Babası Müjgan’ın gidişinden 3 gün sonra haber alamayınca aramaya başlıyor. Önce polis tarafından gözaltına alındığını tahmin etmiyor. Aramaya başladıktan sonra durum ortaya çıkıyor. Müjgan’ın bindiği taksiciyi buluyor ve taksicinin kırmızı ışıkta geçerken aracı durduran kişiler tarafından Müjgan’ı indirip başka araca bindirdiklerini söylemesinden sonra polis tarafından alındığına emin olduk”  dedi.

 

‘TAKSİCİYE RAĞMEN AÇIKLAMA YOK’

Müjgan Ekin’in babası Esat Ekin’in savcılığa başvurduğunu söyleyen Özbek, “Taksicinin Müjgan’ı gördüğüne dair ifadesi olmasına rağmen hiçbir açıklama yapılmıyor. Madem polis gözaltına almadı peki bir insan Ankara’nın ortasında nasıl kayboluyor bu kadar kolay mı ?” diyor. 

Özbek şöyle devam ediyor:  “Devletin elindeyse biz kızımızı sağ salim istiyoruz fakat öldürdülerse de cenazemizi istiyoruz. Ne hakları var bizlere böyle yapmaya... Gerekirse yorganımızı alır Ankara’nın orta yerine sereriz Müjgan’ı bulmak için. Kızımızı gözaltında kaybetmeyi mi düşünüyorlar. Bir an önce bize bir açıklama yapılmalıdır” 

ÖNCEKİ HABER

‘Asker eğlencesi’nde cinayet

SONRAKİ HABER

CHP'li Canpolat: ‘Ortak paydada buluşmak gerek’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...