29 Mayıs 2012 12:05

Suriye elçileri sınır dışı ediliyor

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, ülkedeki Suriye büyükelçisini sınır dışı edeceklerini söyledi. Benin Devlet Başkanı Thomas Boni Yayi ile düzenlediği ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan Hollande, “Bu, tek taraflı bir adım değil. Ortaklarımızla istişare ederek bu kararı aldık” dedi. Holland

Suriye elçileri sınır dışı ediliyor
Paylaş

Fransa'nın ardından, Almanyave İngiltere’nin de Suriye büyükelçisini sınır dışı etmeye hazırlandığı belirtildi. İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Suriye'nin ülkesindeki en üst düzey diplomatının sınır dışı edilmesi talimatını verdi. İngiltere, Suriye maslahatgüzarı ile birlikte iki diplomatı daha sınır dışı edecek. Bakanlıktan yapılan açıklamada, bu kararın, “Hula ve diğer şehirlerdeki insanlık dışı eylemlere tepki niteliği taşıdığı” belirtildi. İngiltere'nin, Beşar Esad'a, eylemlerinin sonuçları olacağı mesajını vermeleri için diğer ülkelerle de irtibatta olduğu belirtildi.

Öte yandan İtalya, İspanya, Kanada ve Avustralya da ülkelerindeki Suriyeli diplomatları sınır dışı edeceklerini açıkladı. ABD'nin de benzer bir adım atması bekleniyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kürtaja ancak kadın karar verir

SONRAKİ HABER

Hekimler Roboski için adalet istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...