09 Aralık 2016 21:03

Trump destekçilerinden Star Wars'a boykot çağrısı

Donald Trump'ın destekçileri, Star Wars'un (Yıldız Savaşları) son filmini "Trump karşıtı sahneleri" nedeniyle boykot etme çağrısı yaptı

Paylaş

Gelecek hafta ABD'de vizyona girecek olan "Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi", üçlemelerin ana hikayesinden bağımsız olarak çekilen bir ara film.

BBC Türkçe’nin haberine göre boykot kampanyası fikri, bir Trump destekçisinin filmin senaryo yazarlarını Trump'ı "ırkçılıkla" ilişkilendiren yeni sahneler koymakla suçlaması ile ortaya çıktı.

#STARWARSUÇÖPEAT ETİKETİYLE 120 BİN PAYLAŞIM

'Trump için Yurttaşlar' adlı destek grubundan Jack Posobiec, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, yazarların senaryoyu değiştirerek "Trump karşıtı sahneler" eklediğini söyledi.

Twitter'da Jack Posobiec'un başlattığı #StarWarsuÇöpeAt etiketiyle, 24 saat içinde 120 bin paylaşım yapıldı.

Filmin senaryo yazarlarından Chris Weitz ise, yine Twitter'dan yanıt vererek, bu yorumların "tamamen düzmece" olduğunu söyledi.

Posobiec, filmin senaryosunda isyancıların, "Trump yönetimi gibi beyaz ırkın üstünlüğünü savunan" İmparatorluğu "yenilgiye uğratacağı" mesajı verildiğini ifade etti.

'İMPARATORLUK BEYAZLARIN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ SAVUNANLARDAN OLUŞUYOR'

Boykotçuların bu iddiası, senaryo yazarları Chris Weitz ve Gary Whitta'nın bazı Twit'lerine dayandırıldı.

Yazar Weitz, Trump'ın Kasım ayında ABD başkanlık seçimlerini kazanmasının ardından Twitter hesabından, "İmparatorluğun beyazların üstünlüğünü savunan (insanlardan) oluştuğunun farkında olun" mesajını paylaşmıştı.

Diğer senaryo yazarı Gary Whitta da, filmde "Cesur kadınların yönetimindeki çok-kültürlü bir grubun" İmparatorlukla mücadele ettiğini ifade eden bir Twit attı.

SOSYAL MEDYADA BOYKOT ÇAĞRISINA FARKLI TEPKİLER

Gelen tepkiler üzerine, yazarlar iki Twit'i de sildi. Weitz daha sonra filmle ilgili "politik" paylaşımı için özür diledi.

İki yazar da, başkanlık seçimleri sırasında Twitter'daki profil resimlerini, Star Wars'taki isyancıların simgesi olan logo ile değiştirmişti.

Gary Whitta, Trump'la ilgili daha önce yaptığı bir paylaşımında da, Nazi göndermesi yapmıştı.

Trump destekçileri, Hollywood ve Disney'e yapımlarını "politize etmemesi" uyarısı yaparken, bazı sosyal medya kullanıcıları boykot kampanyası ile dalga geçti.

Bu kullanıcıların birçoğu, Trump'ı eleştiren kulanıcılara karşı sosyal medyada hızla atağa geçiyor.

#StarWarsuÇöpeAt, bu kampanyalardan sonuncusu. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

'Asgari ücreti konuşuyoruz işletmenin kârlılığını değil'

SONRAKİ HABER

BM Genel Kurulu'nda Suriye'de ateşkes tasarısı kabul edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...