09 Aralık 2016 17:49

Milli Savunma Bakanlığı’ndan Sevr açıklamasına kınama

Milli Savunma Bakanlığı, Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos'un ‘Sevr’ açıklamasıyla ilgili kınama yayımladı.

Paylaş

Milli Savunma Bakanlığı, Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos'un bir radyo kanalında dile getirdiği Türkiye'ye yönelik ifadelerini yazılı bir basın açıklamasıyla kınadı.

Açıklamada, "Bir radyo kanalına yaptığı, terbiye, idrak ve sorumluluktan yoksun yeni beyanları sebebiyle Yunanistan Savunma Bakanını kuvvetle kınıyor, ülkemize yönelik ifadelerini kendisine iade ediyoruz. Yunanistan ile birçok önemli ikili ve bölgesel konuda yapıcı işbirliği gerçekleştirmeye çalıştığımız bir dönemde, adı geçenin ülkemize yönelik sorumsuz beyanları provokasyon niteliğinde olup, sözkonusu çabaları tahrip etmeye yöneliktir. Biz Yunanistan'dan bu tür sorumsuz beyanlar yerine, işbirliğini ve ortak anlayışı güçlendirecek somut adımlar atmasını bekliyoruz" ifadelerine yer verildi.

‘LOZAN’I İSTEMİYORSAN SEVR’E DÖNERİZ’ DEMİŞTİ

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açtığı Lozan tartışmasına ilişkin, “Bizim cevabımız ulusal egemenliğin savunulması, uluslararası hukuka ve anlaşmalarına saygı çerçevesinde verilmektedir. Erdoğan Lozan Anlaşması’nı feshetmek istiyorsa Sevr Anlaşması’na geri döneceğiz. Hepimizin anlaması gereken bir nokta var; Türk Silahlı Kuvvetlerinin kayıpları, darbe sonrası gücünü kaybetmesi, Suriye’deki bitmek bilmeyen yenilgileri salakça açıklamalar yapma durumunda bırakmıştır” ifadelerini kullanmıştı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

PEN üyeleri, tutuklu gazeteciler için Türkiye'ye geliyor

SONRAKİ HABER

Adana Barosu: Yurt yangını ile ilgili 9 aile şikayetçi oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...