09 Aralık 2016 17:26

As Safir Gazetesi: Türkiye’den Şam’a heyet gitti

As Safir Gazetesi, Türkiye’den Şam’a heyet gittiğini iddia etti: Ziyaretler, sadece Suriyelilerle yapılan müzakerelerle sınırlı değil.

Paylaş

Lübnan’da yayımlanan As Safir gazetesi, “Suriye Müttefikleri Operasyon Odası” komutanı ile yaptığı bir söyleşiye yer verdi. Yakın Doğu Haber Ajansının yayımladığı röportajda, adı açıklanmayan komutan konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Bugün artık uluslararası ve bölgesel düzeydeki tuhaf ve çelişkili açıklamalardan sonra Türkiye’den Suriye’ye yapılan ziyaretleri açıklamak zorundayız. Bu ziyaretler, sadece Suriyelilerle yapılan müzakerelerle sınırlı değildi. Rusya ve İran’ı da kapsıyordu. Öyle ki (bu heyetler) barışçı çözüm yolu vadediyordu ve Suriye’ye yöneltilen savaştaki tüm şartları göz ardı ediyordu. Peki niçin hilesiz bir şekilde yeniden Suriye krizi konusundaki görüşlerini açıklamıyorlar. Bizim için son derece açıktır ki Türk yöneticiler, sözlerine ve anlaşmalarına bağlı kalan güvenilir kimseler değiller. Yaptıklarının tek bir adı var o da siyasi nifak”

‘ESAD’IN HEDEFİ İDLİB VE RAKKA’

DW Türkçe’ye Halep’le ilgili gelişmeleri yazan Ahi Evran Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serhat Erkmen, Halep’in ardından Esad Hükümetinin yeni hedefinin İdlib ve Rakka olacağını belirtti.

Erkmen’in yazısının ilgili bölümü şöyle: “Halep’in tamamen kontrolünden sonra Suriye ordusunun üç temel ilerleme hattı olacağı söylenebilir: İdlib, el Bab ve Palmira üzerinden Rakka. Rusya’nın hareket tarzına bakıldığında Suriye ordusunun öncelikli hedefi İdlib ve civarı olacaktır. Ancak, bölgedeki nüfus yoğunluğu, silahlı militan sayısı, lojistik açıdan avantajları ve diğer bölgelerden gelenleri de ağırlaması dikkate alındığında buradaki savaşın aylarca, belki bir yıldan fazla süreceği söylenebilir. Yine de bu bölgede yaşanacak gelişmeler tek başına sahadaki askeri dengelere bağlı değildir. IŞİD’e yönelik Musul ve Rakka’da ABD ve müttefiklerinin yürüttüğü operasyonlar sürecin uzamasına ya da kısalmasına neden olabilir. Özellikle, Irak hükümeti ve milis gruplar IŞİD’i Musul’dan çıkarabilir ve sonrasında çatışmayı Suriye’nin doğusuna taşıyabilirse, İdlib ve Bab’daki dengeler farklı olacaktır” (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İnşaattan düşen işçi, hastanede yaşam mücadelesini kaybetti

SONRAKİ HABER

Gözler Özgür Gündem ana davasında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...