09 Aralık 2016 16:38

Özgürlük Nöbeti'nde 'OHAL kaldırılsın' talebi

Özgür Gündem'in tutuklu gazeteci ve yazarları için başlatılan Özgürlük Nöbetinde ifade özgürlüğü için OHAL'in kaldırılması istendi.

Paylaş

Kapatılan Özgür Gündem Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Zana Kaya, Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya, Yayın Danışma Kurulu üyeleri yazar Aslı Erdoğan ve dilbilmci Necmiye Alpay için başlatılan 'Özgürlük Nöbeti' bu hafta da Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde devam etti. Nöbette, ‘Özgür düşünce susturulamaz’, ‘Aslı, Bilir, Necmiye, İnan yalnız değildir’ pankartı açıldı. Nöbete, HDP Bakırköy İlçe Örgütü, CHP Kadıköy İlçe Teşkilatı, Barış Vakfı, Cumartesi Anneleri ve Birleşik Haziran Hareketi destek verdi.

Nöbette konuşan CHP Kadıköy İlçe Örgütü İnsan Hakları Komisyonu üyesi Şengül Yıldız, olağanüstü halin kaldırılmasını istedi. Yıldız, “Yargı siyasi mercii gibi davranmakta. Düşünce, ifade ve basın özgürlüğü demokrasinin anahtarıdır. Yazarların gazeteciler serbest bırakılmalı, bu hukuksuzluğa bu utanca vicdansızlığa son verilmeli” diye konuştu.

‘ADALETSİZLİĞE SESSİZ KALMAYACAĞIZ’

Nöbette yer alan Cumartesi Anneleri'nden Hanife Yıldız da sözlerine tutuklu tüm gazeteci ve yazarları selamlayarak başladı. Yıldız, “Belki onlar bizi duymuyor ama biz onların sesini her alanda duyurmaya devam edeceğiz. Biz adalet dedikçe karşılığında 'Adaleti gelin size dört duvar arasında gösterelim' diyorlar. Çünkü ben 21 yıldır adalet arıyorum. Bir tek evladımı adalete güvenerek gittiğimiz karakolda bir daha geri alamadık” diyerek, adaletsizliğe ve hukuksuzluğa sessiz kalmayacaklarını dile getirdi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Karakoçan'da sokağa çıkma yasağı kalktı

SONRAKİ HABER

Türkiye’nin Avrupa Şampiyonası'ndaki rakipleri belli oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...