09 Aralık 2016 15:48

Şehriban’ın annesi: En ağır cezayı istiyoruz

Adana Kadın Platformu, Adana'da son bir hafta içerisinde öldürülen Songül Erçil ve Şehriban Elmas için basın açıklaması gerçekleştirdi.

Paylaş

Songül Erçil’in cenazesinin bunduğu Adli Tıp kurumu önünde akşam saatlerinde yapılan basın açıklamasına Şehriban Elmas’ın ailesi ve akrabaları da katıldı. Şehriban’ın annesi Aynur Altuntaş, katil zanlısı koca İzzet Altuntaş tutuklanırken anne ve babasının serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Elmas’ın cinayeti anne babası ile birlikte işlediğini söyleyen anne Altuntaş, anne babası da tutuklanarak cinayeti işleyenlerin en ağır cezaya çarptırılmasını istedi. Açıklamada konuşan Şehriban’ın akrabalarından Hatice Kurt, da cinayetin tek kişinin yapacağı iş olmadığını belirterek müebbet hapis cezası verilmesi gerektiğini söyledi. 

YARGI VE BAKANLIK, KADIN CİNAYETLERİNDEKİ ARTIŞTAN SORUMLU

Adana Kadın Platformu adına basın açıklamasını Dilara Akgöz, kahvehane çalışanı tarafından önce boğulup,  daha sonra çekiç ve bıçakla altı parçaya ayrılarak katledilen Songül Erçil’in öldürülmesine bakarak durumun ne kadar vahim bir hal aldığının görüldüğünü söyledi. Her gün 5 kadının erkekler tarafından katledildiğini ifade eden Akkgöz, sorumluların “namusumu temizledim, kadınlık rollerini yerine getirmedi” diyen katillere caydırıcı cezalar vermeyen erkek yargı kurumları ve kadına yönelik şiddeti ve kadın cinayetlerini ev içi sorun olarak gören Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olduğunu söyledi. Tüm bu olumsuzluklara rağmen mücadeleye devam edeceklerini ifade eden Akgöz, “Kadınların elleri ile eşitlik ve özgürlük için kız kardeşliğin ülkesini kuruncaya, emeğimiz ve haklarımız özgür oluncaya dek mücadelemiz devam edecektir” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

UEFA Avrupa Ligi'nde haftanın oyuncusu Moussa Sow 

SONRAKİ HABER

Hamile kadına saldıran zanlı tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa