09 Aralık 2016 15:32

ÖSO ve TSK El Bab'a girdi

ÖSO ve TSK’nin IŞİD’in kontrolündeki El Bab’a girdiği iddia edildi.

Paylaş

Fırat Kalkanı harekatı devam ederken ÖSO’cu cihatçılarla TSK’nin IŞİD Kontrolü’ndeki El Bab kasabasına girdiği iddia edildi.

Sputnik’ten Hikmet Durgun’un haberine göre ÖSO ve TSK, akşam saatlerinde kuzeyden ve doğudan El Bab kentine girdi. Kısa bir süre sonra IŞİD, ÖSO'nun olduğu alana bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenledi. Saldırıda 10 kişi öldü. Kentte şu anda sokak çatışmaları yaşanıyor. Tanklar eşliğinde kente giren ÖSO ve TSK, IŞİD'in büyük direnişi ile karşılaştı.

YARALILAR ANTEP'TEKİ HASTANEYE KALDIRILDI

Operasyon sırasında yaralananlar Antep'teki hastanelere kaldırılırken, yaralılarının çoğunun durumunun ağır olduğu öğrenildi. Hastane ile bazı kavşakların IŞİD'in elinden alındığı iddia edildi.

ÇAVUŞOĞLU: ÖSO EL BAB'A YANAŞMIŞ DURUMDA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Fırat Kalkanı Harekatı ile ilgili açıklama yaptı. Çavuşoğlu, “ÖSO bizim de desteğimizle El Bab'a yanaşmış durumdadır. Kısa süre içinde buradaki operasyonun tamamlanması öngörülüyor. Menbiç'e Amerikan askerleriyle bizim uzmanlarımızdan oluşan ekip gönderdik. Burada incelemelerde bulunuyor. YPG'nin Fırat'ın doğusuna geçtiğinden emin olana kadar bu çabalarımız devam edecek” dedi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Asma kilit nedeniyle 2 kişi görevden uzaklaştırıldı

SONRAKİ HABER

HDP: OHAL koşullarında anayasa yapılmaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...