09 Aralık 2016 13:21

‘Hamile kadınlar sokakta gezmesin’ hatırlatması

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Manisa’da parkta spor yapan hamile kadına dönük şiddet üzerine açıklama yaptı.

Paylaş

Manisa'da spor yaptığı sırada şiddete uğrayan hamile Ebru Tireli hakkında Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, bu olayın TRT 1’de bir programda konuşan Ömer Tuğrul İnançer’in “hamile kadınlar sokakta gezmesin” sözlerini hatırlattığını söyledi.

Nazlıaka, “Biz bu ifadelerden sonra, yine bu kürsüden kadın örgütleri temsilcileriyle açıklama yaparak duruma tepki göstermiştik. Hemen sonra RTÜK’e bu sözlerle ilgili de başvuruda bulundum. Ancak tüm bu başvurulara rağmen dönemin RTÜK Başkanı Davut Dursun, basının İnançer’in sözlerini çarpıttığını öne sürerek şikâyetlerimizi göz ardı etti” dedi.

NEFRET SÖYLEMİ KADINLARIN GÜVENLİĞİNE MAL OLUYOR

AKP iktidarı boyunca gazetelerden, televizyon kanallarından, sosyal medya aracılığıyla çokça kadın düşmanı, cinsiyetçi, şiddet doğuran bir dil kullanıldığını belirten Nazlıaka, bu karanlık zihniyetin kendinde şort giyen bir kadına tekme atma, spor yapan hamile bir kadına şiddet uygulama hakkı görür hale geldiğini ifade etti.

Bunun tesadüf olmadığını vurgulayan Nazlıaka, “Türbansız kadın perdesiz eve benzer”, “Kadın mıdır kız mıdır bilmem”, “O kızın da orada ne işi varmış” diyen zihniyetin böyle saldırganlara da hamilik yaptığını söyledi. Kadına cinayette yapılan her iyi hal indiriminin, her cinsiyetçi kelime ve en ufak bir nefret söyleminin bu ülkenin kadınlarının yaşamlarına, güvenliklerine mal olduğunu ifade eden Nazlıaka, dünyanın hiçbir yerindeki kadının, ne gerekçe ile olursa olsun şiddet görmeyi, aşağılanmayı, katledilmeyi hak etmediğini söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İngiltere'de 98 kulüp ve 83 şüpheliye istismar soruşturması

SONRAKİ HABER

KESK: Tüm yurtta alanlarda olacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...