09 Aralık 2016 12:57

İsviçreli gazeteciler Diyarbakır Havalimanı'nda bekletildi

İsviçre televizyonu SRF’nin 2 muhabiri, Diyarbakır Havalimanında 45 dakika boyunca bekletilip sorguya çekildiklerini belirtti.

Paylaş

TBMM Başkan Vekili Ayşe Nur Bahçekapılı’nın Almanya’da Köln Havalimanında belgeleri eksik olduğu gerekçesiyle bekletilmesi üzerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye’de Almanya’ya ‘misilleme’ yapılacağını açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından Atatürk Havalimanında inceleme için bekletilen dört Alman diplomat uçağı kaçırmıştı.

Bu uygulamanın bir benzeri Diyarbakır Havaalanında yaşandı. İsviçre televizyonu SRF’nin iki muhabiri de Diyarbakır Havalimanında Alman sanılarak 45 dakika boyunca bekletildi. SRF Muhabiri Ruth Bossart, bir memurun kendisine Almanca bilip bilmediğini sorduğunu, kendisinin “evet” karşılığını vermesi üzerine ise ekibin 45 dakika boyunca arandığını ve sorguya çekildiğini belirtti.

Polislere kendilerinin İsviçreli olduğunu anlatmaya çalışmalarına rağmen başarılı olamadıklarını belirten Bossart, ikinci kontrol noktasında ekibin İsviçreli olduğunu anlayan bir polis amirinin müdahalesi sonucu durumun açıklığa kavuştuğunu aktardı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Galata Fotoğrafhanesi desteğinizi bekliyor

SONRAKİ HABER

2,7 milyar doları kimler aldı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...