09 Aralık 2016 20:01

Beşiktaş, Bursaspor’u konuk ediyor

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi’nin ardından lige geri döndü. Siyah-beyazlılar, ligde 20 maçlık yenilgisizlik serisini sürdürmek istiyor.

Paylaş

Spor Toto Süper Lig’in 14.haftasında Beşiktaş kendi evinde Bursaspor’u ağırlayacak. Son olarak Şampiyonlar Ligi’nde Kiev deplasmanında 6-0’lık bir mağlubiyet yaşayarak elenen Beşiktaş, Bursaspor maçı ile ligde 20 maçlık yenilgisizlik serisini sürdürmek istiyor.

Vodafone Arena’da saat 19.00’da başlayacak. maçı Hakem Bülent Yıldırım yönetecek. Yıldırım’ın yardımcılıklarını Asım Yusuf Öz ve Uygar Bebek yaparken, dördüncü hakem ise Suat Arslanboğa olacak.

QUARESMA CEZALI, 2 İSİM KART SINIRINDA

Galatasaray, Çaykur Rizespor, Trabzonspor maçlarında kart gören ve geçen haftaki Fenerbahçe derbisinde de aynı durumla karşılaşan Quaresma, cezalı duruma düştü. Üçer sarı kartı bulunan Atiba Hutchinson ile Marcelo Guedes ise sınırda bulunuyor. Her iki oyuncu, Bursaspor maçında kart gördükleri takdirde cezalı duruma düşecek ve 15. haftadaki Kasımpaşa mücadelesinde takımlarını yalnız bırakacak. Ayrıca, Caner Erkin, Talisca, Aras Özbiliz’in sakatlıkları devam ediyor.

ÜSTÜNLÜK BEŞİKTAŞ’TA

Beşiktaş ile Bursaspor bugüne kadar 98 kez karşı karşıya geldiler. Bu maçlarda Beşiktaş 43 kez, Bursaspor ise 17 kez rakibini yenerken 38 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Geçtiğimiz sezon oynanan maçlarda Beşiktaş sahasında 3-2, Bursa’da ise 1-0 kazandı. Bursaspor 94 gol atarken, kalesinde ise 138 gol gördü.

ŞENOL GÜNEŞ 2-1 ÖNDE

İki Teknik Direktör Şenol Güneş ile Hamza Hamzaoğlu, bugüne kadar ligde 4 kez rakip oldular. Güneş bu maçların 2’sini kazanırken, 1 maç beraberlikle sonuçlandı, Hamzaoğlu ise 1 maç kazandı.

TARAFTAR YASAĞI BİTİYOR

Sekiz yıldır iki takım taraftarlarına konulan deplasmanda maç yasağı bu akşam sona eriyor. Karşılaşmayı 1900 Bursaspor taraftar izleyecek. Taraftarlar öğle saat 12.00’de Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumunun doğu tribünü önünden otobüslerle toplu olarak Vodafone Arena’ya götürülecek. Kafile harici gidenler emniyet tedbirleri nedeniyle biletleri olsa dahi stada alınmayacak.

MUHTEMEL 11’LER

Beşiktaş: Fabri, Adriano, Marcelo, Tosic, Gökhan Gönül, Atiba, Oğuzhan Özyakup, Tolgay Şahan, Olcay Şahan, Cenk Tosun, Aboubakar.

Bursaspor: Harun Tekin, İsmail Konuk, Erdem Özgenç, Aziz Behich, Tomas Sivok, Merter Yüce, Cristobal Jorquer, Pablo Batalla, Kubilay Kanatsızkuş, Yonathan del Valle, Deniz Yılmaz (SPOR SERVİSİ)

 

GÜNÜN MAÇLARI

Spor Toto Süper Lig:

16.00 Çaykur Rizespor-Kasımpaşa (Çaykur Didi)

19.00 Beşiktaş-Bursaspor (Vodafone Arena)

19.00 Gençlerbirliği-Medipol Başakşehir (Ankara 19 Mayıs)

TFF 1. Lig

18.30 Büyükşehir Gaziantepspor-Elazığspor (Kamil Ocak)

13.00 Sivasspor-Göztepe (Sivas 4 Eylül)

16.00 Adana Demirspor-Boluspor (5 Ocak Fatih Terim)

18.30 Balıkesirspor-Şanlıurfaspor (Balıkesir Atatürk)

ÖNCEKİ HABER

Rize ve Artvin için kuvvetli yağmur ve yoğun kar uyarısı

SONRAKİ HABER

İZENERJİ’de işverenden 2 teklif

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...