09 Aralık 2016 11:38

'Bini aşkın Rus atlet dopinge bulaştı' iddiası

WADA'nın Rusya'daki doping ihlallerine ilişkin hazırladığı raporun ikinci bölümü yayımlandı.

Paylaş

Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA)'nın Rusya'daki doping ihlallerine ilişkin hazırlanan raporunun ikinci bölümünde, '1000'i aşkın Rus atletin doping manipülasyonlarına dahil olduğu' iddia edildi.

Sputnik'in haberine göre raporun ikinci bölümü, sayısı 1000'den fazla olarak belirtilen tanık ifadelerinin yanı sıra, mektup ve test sonuçlarını da içeren soruşturma dokümanlarına dayandırılıyor.

Raporda, doping testi için alınan numunelerin açılması ihtimalinin, Rus atletlerin doping numunelerinin değiştirildiğine inanmak için geçerli bir sebep oluşturduğu kaydedildi.

Raporda, doping kullanımının gizlenmesi gibi manipülasyonların Olimpiyat Oyunları dahil olmak üzere dört farklı spor organizasyonunda yapıldığı belirtildi. Örneğin, 2014 Soçi Kış Olimpiyatları için Rus atletlerden doping testi için alınan numunelerde 'imkansız seviyelerde tuz' bulunuyordu.

Raporda imzası bulunan Kanadalı Hukuk Profesörü Rizhard McLaren basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Geçmişi en azından 2011'e kadar giden ve Soçi Olimpiyat Oyunları'ndan sonra da devam eden bir örtbas etme durumunu artık doğrulayabiliyoruz. Bu, kontrol edilemeyen bir kaostan, kurumsallaştırılmış ve disiplinli bir madalya kazandırma komplosuna dönüştürülen bir örtbas etme durumuydu" dedi. (SPOR SERVİSİ)

Mithat Fabian Sözmen: Doping zinciri

Mithat Fabian Sözmen: Madalya için spor ve sonuçları

ÖNCEKİ HABER

İHD ve TİHV: Türkiye OHAL ile onlarca yıl geriye gitti

SONRAKİ HABER

ORÇEV: Sağlıklı ve dengeli çevrede yaşamak herkesin hakkı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa