09 Aralık 2016 10:43

Kuzey Ormanları Savunması: Türkiye'de termik santrala hayır

Kuzey Ormanları Savunması, Silivri ve Vize'de yapılması planlanan termik santralleri protesto etti.

Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni çıkartılan KHK ile, Silivri ve Kırklareli'nin Vize ilçesinde tarım ve orman alanı olan iki bölgeyi ‘Enerji Üretim Alanı’ ilan etti.  Termik santral yapmak için bu kararın alındığı belirten  yaşam savunucuları kararın iptal edilmesi için topladıkları itiraz dilekçeleri ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde basın açıklması yaptı.

"Termik santral hayatı zehirler. Ölüm bacalarını durdur. İstanbul ve Trakya'ya nefes ol''. Pankartı açan Kuzey Ormanları Savunması, " Termiği durdur Trakya'ya nefes ol", "Trakya'da termik santral istemiyoruz" sloganları ile termik santral yapımına onay veren KHK'yı protesto etti. Basın açıklamasına destek vermek için gelen CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, İstanbul'un doğasının sürekli tahrip edildiğini söyleyerek İstanbul'un doğasına sahip çıkacaklarını belirtti.

‘AYÇİÇEĞİ VE  BUĞDAY TARLALARINI ASİT YAĞMURLARI İLE TAHRİP OLACAK’

Kuzey Ormanları Savunması adına basın açıklamasını okuyan Cenk Çalışır, Trakya'nın doğasına ve yaşamına darbe indirecek, kilometrelerce uzanan günebakanların kömür karasına boyanacağını, çocukların kanser olacağı bir plana itiraz ettiklerini belirtti. Cenk Çalışır yapılmak istenen termik santrale neden karşı olduklarını şöyle şıraları ;

- Linyitle çalışması planlanan termik santraller bölgede yaşayanlarda ve termik santrallerde çalışan işçilerde ciddi sağlık problemlerine yol açacaktır.

- Yakılarak kullanılacak olan kömürler, herhangi bir şekilde yönetimi mümkün olmayan zehirli cüruflar ortaya çıkaracaktır. Bu küller ve zehirli içerikleri, yağmurlar ile yer altı sularına karışacak, rüzgarlar ile insan ve hayvanların yaşadığı yerlere taşınarak canlı yaşamını tehdit edecektir. Bölgenin tarımı bu sebeplerden ötürü zaman içinde tükenme noktasına gelecektir.

- Tarım alanlarındaki ayçiçeği, buğday tarlalarını sebep olacağı asit yağmurları ile tahrip edecektir.

- Termik santraller için kullanılacak suyun, bir yandan yer altı su kaynaklarında ciddi oranda kirlilik oluşurken diğer yanda susuzluğun yeni boyutunun kapısını aralayarak geri dönüşü olmayan bir tahribatla büyük yaşam tehdidi oluşturacaktır. Basın açıklaması sonrası Kuzey Ormanları Savunması üyeleri itiraz dilekçelerini Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü teslim etti. (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Milletim dolar bozdurmaya daha da yüklenmeli

SONRAKİ HABER

Erdal Eren’in avukatı: İdam cinayettir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...