09 Aralık 2016 10:24

Kapatılan TV ve radyolardan ‘1 Haber Var’

OHAL gerekçesiyle kapatılan 4 TV kanalı ve 7 radyonun bir araya gelerek kurduğu “1 Haber Var Platformu” internet üzerinden yayına başladı.

Paylaş

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında 28 Eylül’de yayınlanan kanun hükmünde kararname (KHK) ile 12 TV ve 11 radyo kanalı kapatıldı. İşsiz kalan 100’ü aşkın gazeteci kendi aralarında oluşturdukları platformlarla seslerinin kısılamayacağını söyledi. Bu kapsamda bir grup basın çalışanı, ‘1 Haber Var Platformu’nu kurdu. Kapatılan Azadi TV, Özgür Gün TV, Van TV ve Jiyan TV ile Özgür Radyo, Radyo Karacadağ, Radyo Rengin, Gün Radyo, Radyo Özgür Güneş, Radyo Dünya, Radyo Ses’in çalışanlarının aktif olarak yer aldığı platforma, İMC TV, Hayatın Sesi TV, TV 10 da destek sunuyor.

PLATFORM YAYINA BAŞLADI

‘Haber Var Platformu’ internet sitelerinin yanı sıra sosyal medya hesapları Twitter, Facebook ve İnstagram üzerinden çalışmalara başladı. Kapatılma kararının ardından bir şeyler yapmak için çaba içinde olduklarını dile getiren platform üyesi Van TV Genel Yayın Koordinatörü Serdar Altan, bu sürecin pek de kolay olmadığını ve birçok zorlukla karşılaştıklarını söyledi. Kurulan platformla internet üzerinden günlük gelişme ve haberlerle izleyiciyle buluşacaklarını aktaran Altan, böylece sadece yayın yapmış olmayacaklarını, aynı zamanda kapatılan TV ve radyoların da sesi olacaklarını ifade etti. Altan, “Haber arayacağız, haber yapacağız. HDP’li milletvekilleri, belediye eş başkanları, siyasetçiler tutuklanıyor. Bunların duyulmaması için de basına saldırıldı, basının sesi kesilmek istendi. Biz de bunun karşısında durmak için bu platformda bir araya geldik. Bunu kıracağımıza inanıyorum” dedi.

BİR ARADA OLMAK ÇOK ÖNEMLİ

Türkiye’de basına dönük bu kadar saldırının yapıldığı bir dönemde Türkiye, Ortadoğu ve dünyada çok önemli gelişmelerin de yaşandığına dikkat çeken kapatılan Jiyan TV Genel Yayın Koordinatörü ve ‘1 Haber Var Platformu’ üyesi İbrahim Aslan ise sadece mesleki olarak değil sessiz kalmanın vicdani olmadığı kanısıyla bir arada olduklarını dile getirdi.

Kapatılan 7 radyonun da bu platformda sesini duyuracağını dile getiren kapatılan Özgür Gün Radyo çalışanı Zeynep Çap da bu platformla bir kez daha halka seslerini duyurmak için bir arada olduklarını ifade etti. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Irkçı politikacı, 'nefret söylemi'nden suçlu bulundu

SONRAKİ HABER

Lavrov: Halep'teki ateşkes geçici

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa