09 Aralık 2016 10:21

Irkçı politikacı, 'nefret söylemi'nden suçlu bulundu

Hollandalı aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nin lideri Geert Wilders, 'nefret söyleminde bulunduğu' gerekçesiyle yargılandığı davada suçlu bulundu.

Paylaş

"Hollanda'da daha fazla mı yoksa daha az mı Faslı istiyorsunuz? O zaman bunu yoluna koyacağız" diyen aşırı sağcı Geert Wilders'in yargılandığı davada karar açıklandı. Mahkeme Wilders'in, 'nefret söyleminde bulunduğu' gerekçesiyle suçlu olduğuna hükmetti.

Sputnik'in haberine göre Hakim Hendrik Steenhuis, Wilders'e hapis cezası verilmeyeceğini, suçlu bulunmanın demokratik yollarla seçilmiş bir milletvekili için yeterli bir ceza olduğunu belirtti.

Kararın 'delilik' olduğunu iddia eden Wilders, "Hakimler, Faslıları bir ırk olarak ilan etti ve Hollanda'nın yarısını suçlu buldu" dedi. Wilders, kararın açıklanmasından önce Twitter hesabından bir mesaj yayınlamıştı. Mesajda "Karar ne olursa olsun, Faslılarla ilgili sorun hakkında doğruları söylemeye devam edeceğim. Hiçbir hakim, siyasetçi ya da terörist beni durduramaz" ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan Wilders'in avukatı, Hollanda basınına yaptığı açıklamada kararı temyize götüreceklerini duyurdu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kayyıma tepki: Tabip Odası Mardin Kent Konseyi'nden çekildi

SONRAKİ HABER

Kapatılan TV ve radyolardan ‘1 Haber Var’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...