09 Aralık 2016 10:03

BES: Saldırılara karşı biz de OHAL ilan ediyoruz

İhraç edilen ve açığa alınan üyeleriyle basın toplantısı düzenleyen BES, OHAL'e karşı OHAL ilan ettiklerini duyurdu.

Paylaş

Büro Emekçileri Sendikası (BES) ihraç edilen ve açığa alınan üyelerinin de katılımıyla basın toplantısı düzenledi. BES Genel Başkanı Fikret Aslan, yapılan saldırılar karşısında sendikalarının da OHAL ilan ettiğini belirterek, mücadele ve dayanışmayı güçlendireceklerini söyledi. KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak da, bugüne kadar ihraç edilen 10 bin arkadaşlarının işe dönmesinin sağlandığını, 20 Aralık’ta Ankara’da yapacakları mitingle tüm arkadaşlarının işe dönmesini talep edeceklerini ifade etti.

Redaksiyon Kültür Evi'nde gerçekleşen toplantıya, KESK yöneticileri ile HDP Van Milletvekili Lezgin Botan da katıldı. Toplantıda 677 sayılı KHK ile ihraç edilen BES Genel Başkanı Fikret Aslan, konuştu. Aslan, “Bugüne kadar yayınlanan KHK'ler ile 143 üyemizin işine son verilirken 7 üyemiz tutuklanmış, 115 üyemiz ise açığa alınmıştır. Genel başkanımızın, şube başkanlarımızın, il temsilcilerimizin şube yöneticilerimizin işine son verilemesi kişilerin değil, sendikamızın taleplerinin ve mücadelesinin hedef alındığını somut olarak göstermektedir” dedi.

Yapılan saldırılar karşısında sendikalarının da “OHAL ilan ettiğini” vurgulayan Aslan, hukuk mücadelesi, dayanışma ve mücadele eksenli çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını söyledi. Aslan, bugüne kadar 200 bini aşkın büro emekçisinin haklı taleplerinin sözcüsü olarak vergide yargıda adaleti, eşit işe eşit ücreti, kamuda kadrolaşmaya karşı liyakati savunduklarını dile getirdi. Emekçilerin her geçen gün yoksullaşmaya devam ettiğini belirten Aslan, asgari ücret alan bir emekçinin 15 Temmuz'dan bu yana 80 dolar kaybettiğine dikkat çekti. Kamu emekçilerinin ise toplu sözleşmedeki zamlarının enflasyon ve vergi dilimi artışı ile geri alındığını kaydeden Aslan, “Emekçiler geçim, AKP başkanlık derdinde” dedi.

MÜCADELEMİZ 10 BİN ARKADAŞI İŞİNE DÖNDÜRDÜ

KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak da son KHK ile tek adam zihniyetinin tüm kurumlara sirayet ettiğini söyledi. İktidara yakın sendika temsilcilerinin de aralarında bulunduğu kurum yöneticilerinin listeler hazırladığını belirten Toprak, “Ancak ısrarlı mücadelemiz sayesinde 10 bin arkadaşımız işine iade edildi. Bundan sonra da mücadelemizde ısrarlı oldukça tüm arkadaşlarımızın işlerine geri döneceğinden eminiz. Konfederasyonumuz kurulduğu yıllarda da 'Haklar yasalardan önce gelir' demişti. 20 Aralık'ta Ankara'da yapacağımız mitingde de aynı şeyi söyleyeceğiz. Ayrıca uluslararası platformda bağlı bulunduğumuz ETUC da o gün bizimle dayanışma için birçok yerde eylemler yapacak” dedi.

FATURA BES ÜYELERİNE ÇIKARILAMAZ

HDP Van Milletvekili Lezgin Botan  da darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL'in faturasının BES üyelerine değil, gerçek sorumlulara çıkarılması gerektiğini ifade etti. Cemaate yardım ve yataklık ettiği için en büyük suçlunun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olduğunu belirten Botan, “Cemaatin icazeti ile orada oturan bakanlar, milletvekilleri hala görevdeler. KESK yıllarca bu tür karanlık güçlere karşı mücadele etti. FETÖ'yü terör örgütü olarak tanımlıyorsanız ilk kapatılması gereken ona yıllardır yardım eden AKP'dir” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bekaert grevi ikinci gününde

SONRAKİ HABER

Kehribar taşında 99 milyon yıllık dinozor kuyruğu bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...