09 Aralık 2016 09:36

İzmir'de demokrasi güçleri, yasağa karşı mitinge çağırdı

KESK, OHAL'e karşı yapacağı mitingin OHAL gerekçesiyle yasaklanmasına karşı herkesi Pazar günü 12.30'da Cumhuriyet Meydanı'na çağırdı.

Paylaş

İzmir Valiliği'nin KESK'in yapacağı Ege Bölgesi mitingini OHAL'i gerekçe göstererek yasaklamasına tepki gösteren Emek ve Demokrasi Güçleri, Pazar günü 12:30'da Cumhuriyet Meydanı’nda olacaklarını açıkladı.

KESK Genel Merkezi'nin aldığı karar doğrultusunda Pazar günü, İzmir'de 'Haklar OHAL ve KHK'lerden önce gelir. İhraçlarınıza, açığa almalarınıza, sürgün ve cezalarınıza teslim olmayacağız' şiarı ile yapacak miting İzmir Valiliğince yasaklandı. İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri yasağı protesto etmek için Eğitim Sen 1 Nolu Şube binasında basın toplantısı düzenledi. Sendika, oda, dernek ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı basın toplantısında ortak açıklamayı KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Bahri Akkan okudu.

OHAL kapsamında çıkartılan KHK'lerle her gün yeni yasakların ortaya çıktığını belirten Akkan, son olarak İzmir'de yapacakları mitingin kara mizaha konu olacak bir gerekçe ile yasaklandığını söyledi. Valiliğin mitingi, 'Gerçekleşmesi muhtemel, istenmeyen ve telafisi olmayan olayların meydana gelmesini önlemek amacıyla' yasakladığını açıklayan Akkan, "İzmir Valiliğini bu yasağı gözden geçirmeye, görüşme talebimize yanıt vermeye çağırıyoruz. Tüm İzmir halkını bu yasağı protesto etmek için 11 Aralık Pazar günü 12:30'da Cumhuriyet Meydanı’nda yapacağımız basın açıklamasına katılmaya çağırıyoruz" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Buenos Aires'te ‘laf atma'ya ceza geldi

SONRAKİ HABER

‘Ülkücüler hem saldırdı hem gasbetti’ iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...