09 Aralık 2016 09:00

Güvenlik Sen: Fatura emekçilere kesilmek isteniyor

Güvenlik Sen Yönetim Kurulu, OHAL'le birlikte emekçilere dönük saldırının artırıldığını, krizin faturasının emekçilere kesilmek istendiğini belirtti.

Paylaş

DİSK'e bağlı Güvenlik Sen Yönetim Kurulu, devam eden asgari ücret görüşmeleri, zorunlu bireysel emeklilik sigortası, kıdem tazminatının fona devredilmesi ve OHAL KHK'leri ile getirilen grev yasakları ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

OHAL süreci ile birlikte milyonlarca işçiye ve emekçiye dönük saldırıların artarak devam ettiği bir sürecin içerisinden geçildiğinin ifade edildiği açıklamada "Yine OHAL dönemi sürecinde yaşanan işçi katliamlarının artması ve sendikal faaliyetler üzerindeki baskıların da gün geçtikçe ağırlaşması ve iş yerlerinde hukuksuz bir şekilde uygulanan isten çıkarmalar ülkedeki milyonlarca işçinin yaşamını daha da zor hale getirmektedir" denildi.

'KRİZİN BEDELİ İŞÇİLERE ÖDETİLMEK İSTENİYOR'

İşçileri bir kez daha sefalete mahkum edecek bir ücret politikasının iktidar ve işverenler tarafından dayatıldığının belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi "Ülke siyasetinde var olan ağır siyasi kriz , OHAL süreci ile birlikte hak ve özgürlüklerin askıya alınması gibi temel etkenler ülke ekonomisini ağır bir krizle karşı karşıya bırakmıştır. Kendi krizlerinin bedelini bir kez daha işçilere ve emekçilere ödetme planlarını gün yüzüne çıkarmış bulunuyor. Seçim süreci içerisinde işçilere vaat edilen kadro tartışmalarında henüz bir somut adım atmayan siyasi iktidarın yine her zamanki gibi işçilere yönelik güvencesiz çalışma koşullarının dayatılacağı açık bir şekilde dayatılacağı anlaşılmaktadır".

'KADRO HAKKI TANINMALI'

Güvenlik Sen açıklamasında taleplerini de sıraladı. Taleplerin başında asgari ücretin en az 2 bin TL olması, kıdem tazminatının fona devredilmesinden vazgeçilmesi, kıdem tazminatının fona devredilmesinden vazgeçilmesi,  OHAL uygulamalarından vazgeçilmesi, sendika faaliyetlerin üzerindeki baskının son bulması, tüm işçilere kadro hakkının tanınmasını ve zorunlu BES'ten vazgeçilmesi geliyor. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Halka tasarruf, liderlere lüks bina

SONRAKİ HABER

Kroman Çelik'te iş kazası: 2 işçi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...