09 Aralık 2016 08:44

Kadınlar, yarın Watsons önünde eylem yapacak

Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu yarın saat 16.00'da Eyüp’teki Vialand AVM Watsons Mağazası önünde eylem yapılacağını açıkladı.

Paylaş

26 Kasım’da İstanbul Vialand alışveriş merkezinde bulunan Watsons mağazasında hırsızlık yaptığından şüphelenilen lise 3. sınıf öğrencisinin soyularak aranmasına yönelik tepkiler büyüyor. 

Evrensel'in gündeme taşıdığı haberin ardından sosyal medyada çok sayıda kişi skandala tepki gösterirken, Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu da yarın saat 16.00'da Eyüp’teki Vialand AVM Watsons Mağazası önünde eylem yapılacağını açıkladı.

“Genç bir kızın çıplak aramaya maruz bırakılması tacizdir, şiddettir, işkencedir.” denilen açıklamada “ Lise öğrencisi bir genç kızı,  hırsızlık suçlamasıyla mağaza müdürünün ve güvenlikçilerin  depoya indirmesi bile başlı başına bir  şiddet biçimiyken, bununla da yetinilmemiş, genç kız çıplak arama gibi bir işkenceye maruz bırakılmıştır! Şiddetin, işkencenin bahanesi olmaz!” ifadelerine yer verildi.

ANARŞİST KADINLAR EYLEM YAPTI

Anarşist Kadınlar da çıplak arama skandalıyla ilgili dün akşam İstanbul'da Bahariye Caddesi'nde bulunan Watsons şubesi önünde eylem yaptı. Şube tabelasını ve vitrinini mor boyalarla boyayan kadınlar, çıplak arama skandalına tepki gösterdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Aile Bakanı'ndan parkta saldırı açıklaması: 'Takipçisiyiz'

SONRAKİ HABER

Halka tasarruf, liderlere lüks bina

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...