29 Mayıs 2012 08:59

HDK’den mitinge katılım çağrısı

Halkların Demokratik Kongresi Adana Yürütmesi yaptığı yazılı bir açıklama ile 3 Haziranda Adana’da ‘Savaşa Hayır, barışın sesini yükselt. Çocuklar ölmesin, analar ağlamasın’ şiarı ile yapılacak mitinge katılım çağrısında bulundu.Adana’da Suriye’ye dönük müdahale çabalarına ka

HDK’den mitinge katılım çağrısı
Paylaş

Halkların Demokratik Kongresi Adana Yürütmesi yaptığı yazılı bir açıklama ile 3 Haziranda Adana’da ‘Savaşa Hayır, barışın sesini yükselt. Çocuklar ölmesin, analar ağlamasın’ şiarı ile yapılacak mitinge katılım çağrısında bulundu.

Adana’da Suriye’ye dönük müdahale çabalarına karşılık yapılacak olan mitingle ilgili açıklama yapan HDK Adana Yürütmesi adına Güven Boğa, dünyada ve özellikle de Ortadoğu coğrafyasında sürmekte olan çatışma ve savaş, barışa olan ihtiyacı acil bir zorunluluk haline getirdiği ifade edildi. Ortadoğu’da Müslüman kanı döken Amerika’nın, İsrail’den sonra en yakın müttefiki ve stratejik ortağının AKP Hükümeti olduğuna dikkat çeken Boğa, AKP’nin Libya, Suriye, İran gibi ülkelere yönelik plan ve saldırılarda şevk ve heyecanla görev almaya devam ettiğini belirtti.  

İşçiler, emekçiler ve ezilen halklar olarak tarihi bir görevle karşı karşıya olduklarını vurgulayan Boğa, toplumun farklı kesimlerinin, halkların dost ve kardeşçe bir arada yaşama sevincinde ortaklaşmasını istediklerini belirtti. Bu nedenle barış çığlığını yükselttiklerini ifade eden Boğa, HDK olarak toplumun tüm kesimlerini 3 Haziran 2012 Pazar günü, Saat: 16.00’da yapılacak olan mitinge davet etti. Boğa HDK olarak aynı gün saat 15.00’te İnönü Parkı’nda toplanarak miting alanına gideceklerini belirtti.
(AdanaEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AP Başkanından Türkiye’ye Uludere uyarısı

SONRAKİ HABER

Çaycuma’da uçurtma şenliği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...