09 Aralık 2016 05:08

Ataması yapılmayan öğretmen: İşçi, kitapçı, öğretmen!

Adıyaman, Kahta sokaklarında kışın kitap satan eğitimci Erdal Korkmaz, yılın kalanında ise mevsimlik tarım işçiliği yaptığını söyledi. 

Paylaş

Ataması yapılmayan öğretmenlerin yaşam mücadelesi, kimi kentlerde intiharlar ile sonuçlanırken, Adıyaman'ın Kâhta ilçesi Mustafa Kemal Caddesi üzerinde ise, seyyar kitap tezgahı ile sürdürülmeye çalışılıyor. Öğretmen adayı Erdal Korkmaz, Mardin Artuklu Üniversitesi Türk Dili Edebiyatı bölümünü bitireli 4 yıl olmuş, ancak henüz ataması yapılmamış. Korkmaz'da yaşam mücadelesini yazın kayısı, fındık, çapa gibi mevsimlik tarım işçiliği ile kışın ise Kahta sokaklarında kitap satarak veriyor. 

TOPLUMA FAYDALI OLMAK İÇİN KİTAP SATIYOR

Mesleğine en yakın iş olduğu için kitap satmaya karar verdiğini belirten Korkmaz, "Kitap satarak bir yandan geçimimi sağlıyorum, diğer yandan da topluma faydalı bir iş yapıyorum. Bazen tek bir kitap dahi satamadığım günler oluyor. Dükkân tutma imkânım olmadığı için bu şekilde tezgâh açarak satıyorum. Üniversite mezunları ya inşaatta, ya da başka ağır işlerde çalışmak zorunda kalıyor. Gördüğünüz gibi bende kitap satıyorum" dedi.

EN BÜYÜK HAYALİ AİLENİN BEKLENTİSİ

Korkmaz, öğretmen olma hayalinin 15 Temmuz darbe girişiminden sora öğretmen atamalarına getirilen mülakat zorunluluğu ile sona erdiğini söylerken, "Zaten atanmak için sıkıntı yaşıyorduk. Mülakatta eklenince atamamız gittikçe zorlaştı. Anlayacağınız mülakatın olduğu bir durumda atanmakta büyük bir problem oldu. Ailem öğretmen olmam için maddi, manevi destek sundu. Dolayısıyla benden yana beklenti içerisindeler" diyerek ailesinin beklentilerine cevap olamadığını söyledi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Gönüllü öğretmenlik için köye giden 6 kadına cinsel saldırı

SONRAKİ HABER

Yalçın: Krizin faturası emekçilere kesildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa