09 Aralık 2016 00:38

E-bilet’e hayır diyen taraftarlar toplanıyor

Kendilerini 'Dışarıda kalanlar' olarak tarif eden E-bilet almayan taraftarlar yarın 19:00'da bir araya geliyor.

Paylaş

Cem GÜL
İstanbul

Son dönemlerde sıkça tartışma konusu haline gelen E-bilet, uzun zamandır bazı taraftarlar arasında boykot ediliyor. Her ne kadar E-bilet alıp tribünlerde yerini alan taraftar sayısı gitgide artsa da kalan taraftarlar da tribünler adına hâlâ bir şekilde mücadelelerini yürütüyorlar.

Tüm bunların yanı sıra kalan taraftarlar, ‘E-Bilet’e Hayır’ diyerek daha doğrusu kendilerini "Dışarıda Kalanlar" diye tanımlayarak bir araya geliyor. 10 Aralık (yarın) akşamı saat 19.00’da bir araya gelen tribün grupları, Taksim Coop’ta birleşerek, hem eğlenebileceği hem de taraftarların tribün haksızlıklarına karşı bundan sonraki süreçte nasıl bir yol izleyeceği tartışması yürüteceği bir gece geçirecek.

‘MÜCADELE İÇİN HERKESE İHTİYAÇ VAR’

Sopalı Fanzin etrafında birleşen bazı tribün gruplarından konuştuğumuz bir yönetici, 6222 sayılı Yasa’ya ve beraberinde E-Bilet’e karşı olan mücadelenin süreceğini belirterek, E-Bilet davasının olumsuz sonuçlandığı izlenimini de ortadan kaldırmak istediklerinin altını çizdi. Hala passolige sahip olmayan tribün gruplarının bir araya gelmesi gerektiğini dile getiren Sopalı Fanzin yöneticisi; “Münferit olarak ve sayıları az da olsa hâlâ passolig almayan gruplarla, kendilerine göre haklı sebepleriyle alanları bir araya getirebiliriz belki de. E-Bilet’e karşı mücadeleyi destekleyecek ve içinde olacak herkese ihtiyaç var ve bu anlamda passolig alan taraftarların içeride yapacakları direnişi çok önemsiyoruz. Passolig protestosu içinde yer alan tribün gruplarıyla ortak çalışma ile hazırladığımız içeride ve dışarıda mücadeleyi güçlendirecek fikir alışverişinde bulunmak, hem tanışmak hem de arayı ısıtmak için bu eğlencenin iyi geleceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

‘ÖNCELİĞİMİZ PASSOLİG SAHİBİ OLANLARLA KONUŞMAK’

Daha çok passolig alanlarla fikir alışverişinde bulunup tribün içerisinde bir mücadele alanı oluşturmak istediklerini belirten fanzin yöneticisi, “Önceleri mücadelede olup daha sonrasında bazı sebeplerle mücadelenin dışında kalıp, içeride direneceklerini söyleyen taraftar gruplarından, içeride mücadele bekledik, şu ana kadar bir protesto göremedik. Yapılamaz mıydı, yapılabilirdi. Örneğin, Torcida taraftarının mahkum kıyafetiyle tribüne girmesine benzer bir protesto yapılabilir. Bu birleşmede özellikle passoligli arkadaşlarla muhabbet etme sebeplerimizden biri de içeride direnişi konuşmak.” dedi.

‘MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK’

Son olarak bundan sonra mücadelelerinin daha net devam edeceğini belirten Sopalı Fanzin yöneticisi, “Hayal Gücü İktidar’a diyerek belki de F.C United of Manchester, AFC Wimbledon gibi taraftarların kurduğu bir takımı liglerde görebiliriz.” diyerek sözlerini noktaladı.

ÖNCEKİ HABER

Almanya, Berlin'deki kadına tekmeli saldırıyı konuşuyor

SONRAKİ HABER

Gaydalı: Türkiye Afrika'da tarım arazisi kiralıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...