09 Aralık 2016 00:33

Adana Taraftarı Derneği: Taraftarları birleşmeye çağırıyoruz

Adana’da yeni bir dernek kuruldu: Adana Taraftarı Derneği. Dernek başkanı Murat Boztaş, taraftarların birliğini esas aldıklarını söyledi.

Paylaş

Aydın YİĞİT
Adana

Futbol, takımı ve taraftarıyla bir bütün olarak devam eden bir spor. Ancak taraftarların hak ettiği kadar söz sahibi olamadığı da bunun yanında bir gerçek. Türkiye’de neredeyse her takımın (tüm liglerde) kendine has özellikleri olan taraftar grupları mevcut ve dönem dönem tribün faaliyetleri ile kamuoyunun gündemine de giriyor. Adana’da ise yeni bir dernek kuruldu: Adana Taraftarı Derneği. Tüm futbol takımlarının taraftarlarına açık bir dernek olarak geçtiğimiz haftalarda resmi olarak kurulduğunu ilan ettiler. Biz de dernek başkanı Murat Boztaş ile kurulma süreçlerini, yapacakları faaliyetlere ve spora dair sohbet ettik. Adana’da tüm taraflara açık olarak kurulan ilk dernek olduklarını söyleyerek söze başlayan Boztaş, taraftarların birliğini esas aldıklarını ve taraftarların seslerinin birlikte çıkması gerektiğini belirtiyor. Buna sebep olarak ise Türkiye’de ve dünyada taraftarların kulüpler, spor camiası için birer müşteri olarak görüldüğünü ve sıkça hak ihlalleri ile karşılaştıklarını gösteriyor. Tribün faaliyetleri esas alınarak birçok taraftarın para cezası ile karşı karşıya kaldığını aynı zamanda hukuki anlamda da taraftarların sahiplenilmesi, yol gösterici olmak için ortaya çıktıklarını belirten Boztaş, dernek sayesinde hem meşru hem de resmi olarak faaliyet sürdüreceklerini söyledi. Taraftar olarak hakları olduğunu ancak birçok taraftar tarafından bunlardan bihaber olunduğunu ve kimsenin taraftar olduğu için ceza almaması gerektiğini belirten Boztaş, kapılarının tüm takımlarının taraftarlarına her zaman açık olacağını vurguladı. 

‘KONFERANSLAR, PANELLER DÜZENLEYECEĞİZ’

Tribünlerde, taraftarlar arasında şiddetin, cins ayrımcılığının da var olduğunu ve bunları engellemek adına da çalışacaklarını söyleyen Boztaş, birçok ilin taraftar örgütleriyle ortak işler yaparak sporda şiddetin önüne geçmek için de uğraşacaklarını belirtti. Tribünlerde kadın taraftar sayılarının giderek arttığını (Adana tribünleri için yarı yarıya deniyor) ancak buna rağmen cinsiyet ayrımcılığının devam ettiğini vurguluyor Boztaş ve ekliyor ‘‘Tribünlerde cins ayrımı gözeten her uygulamaya karşı da mücadele edeceğiz.’’ Bir diğer sorun olarak ırkçılığın da dönem dönem spor içerisinde yer bulduğunu belirten Boztaş, tüm bunlara karşı Adana’da turnuvalar, paneller, konferanslar, sempozyumlar yapacaklarını ve konuları tüm taraftarların tartışmasını sağlayacaklarını ekledi.

‘YEREL YÖNETİCİLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ’

Adana’da tüm taraftarlara açık olarak kurulan ilk dernek olarak maddi, hukuki birçok konuda yerel yöneticilerden destek beklediklerini belirten Boztaş, amaçlarının tribünleri rengarenk yapmak olduğunu bunun için ise bazı konularda elbette ki destek gerektiğini söyledi. 

‘DEMOKRATİK BİR ÜLKEYE İHTİYAÇ VAR’

Röportajın sonunda Boztaş’a tüm taraftarlara nasıl bir çağrılarının olduğunu sorduk. Boztaş, ayrım gözetmeksizin başta Adana taraftarları olmak üzere tüm taraftarları, haklarını, çıkarlarını savunmak ortak taleplerini gündeme getirmek için bu platformda birleşmeye çağırdıklarını söyleyerek sporda haksızlığın giderilmesi için demokratik bir ülkeye ihtiyaç olduğunu belirtti.

ÖNCEKİ HABER

Suriye ordusunun Halep’in güneyinde operasyonu sürüyor

SONRAKİ HABER

Almanya, Berlin'deki kadına tekmeli saldırıyı konuşuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...