29 Mayıs 2012 08:55

Malatya’da ağaç katliamı devam ediyor

Malatya Belediyesi ağaç katliamının ikinci perdesini Turgut Temelli Caddesi’nde açtı. Cadde üzerindeki 200’den fazla çınar ağacı Malatya Belediyesi Proje Birimi Müdürü Zeki Sarılar’ın talimatı ile kesildi.Çarmuzu yolunda bulunan yüzlerce ağacı önceki gün kesen Malatya Belediyesi, bu kez de Turgut T

Malatya’da ağaç katliamı devam ediyor
Paylaş

Malatya Belediyesi ağaç katliamının ikinci perdesini Turgut Temelli Caddesi’nde açtı. Cadde üzerindeki 200’den fazla çınar ağacı Malatya Belediyesi Proje Birimi Müdürü Zeki Sarılar’ın talimatı ile kesildi.

Çarmuzu yolunda bulunan yüzlerce ağacı önceki gün kesen Malatya Belediyesi, bu kez de Turgut Temelli Caddesi alt devamındaki yüzlerce çınar ağacını gece operasyonuyla katletti. Her biri en az 50-60 yaşında olan çınar ağaçlarının yerine çakıl döküldü.

Kesim çalışmalarını yerinde inceleyen Zeki Sarılar, “Ağaçları bir yerden başka bir yere nakledecektik, ama bu da zaman gerektiriyor. Yolun acilen yapılması gerekiyordu, o yüzden böyle bir çalışma yaptık. Tekrar burada ağaçlandırma yapılacak. Bu bir zorunluluk. Burası bir bulvar şeklinde olacak” diye konuştu. Malatyalıların ağaçların kesilmesine gösterdiği tepkiye de değinen Sarılar, “Kamuoyundan tepki tabii olacak. Ama bir bölgeyi ağaca terk edemezsiniz” dedi. Ağaç kesiminin Sağlık Caddesi’nde de süreceğini söyleyen Sarılar, “Oradaki ağaçlar niteliksiz” dedi. (Malatya/EVRENSEL)

 

 

 

 

 

 

 

 

Ağaç kesiminden önceki ve sonraki fotoğraflar

ÖNCEKİ HABER

Salı eylemlerinde ‘kürtaj’ tepkisi

SONRAKİ HABER

AP Başkanından Türkiye’ye Uludere uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...