08 Aralık 2016 19:01

Sanat tarihi uzmanları ve mimarlar Artvin’de buluştu

Türkiye’den ve Ermenistan’dan uzmanlar, Ermeni kültürel mirasını incelemek üzere Artvin’de bir araya geldi.

Paylaş

Türkiye’den ve Ermenistan’dan on sanat tarihi uzmanı ve mimar ile diğer ilgili uzmanlar, Ermeni kültürel mirasını incelemek üzere Artvin’de bir araya geldi. Çoğunluğu kilise ve manastırlardan oluşan yirmi bir tarihi yapıyı inceleyen grup, yapıların taşıdığı riskler ve yeniden iyileştirilme olasılıkları üzerine bir rapor hazırlayacak. 

Proje, Türkiye’deki Ermeni kültürel mirasının korunmasına yönelik çalışmalara zemin sağlamak üzere Türkiye’den ve Ermenistan’dan sanat tarihi uzmanları ve mimarlar arasında iletişime zemin sağlamayı ve Ermenistanlı sanat tarihi uzmanı ve mimarlar ile diğer ilgili uzmanların Türkiye’deki Ermeni kültürel mirasının yenilenmesine yönelik çalışmalara katılımını teşvik etmeyi hedefliyor.

Avrupa Birliği İstikrar Aracı desteği ile Ermenistan-Türkiye Normalleşme Süreci Destek Programı II çerçevesinde; Eurasia Partnership Foundation (EPF), Anadolu Kültür ve Kültürel Mirası Koruma Derneği (KMKD) ortaklığıyla gerçekleştirilen “Sanat Tarihi ve Mimarlar Uzmanları Değişimi” projesi için hazırlanan rapor ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla ilerleyen zamanda paylaşılacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Fenerbahçe Sow'la güldü, gruptan lider çıktı

SONRAKİ HABER

Mülteci kampında bir gazeteci: Popal Arash

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...