08 Aralık 2016 18:22

Yeni Deniz Mecmuası’nın 4. sayısı çıktı

Üç ayda bir yayımlanan Yeni Deniz Mecmuası’nın 4.sayısı tüm kitapçılar ve gazete bayiilerinde.

Paylaş

Yayın Kurulu’nda Enis Batur, Cem Gürdeniz, Emin Nedret İşli, Murat Koraltürk, Ahmet Kuyaş ve Tunca Arslan’ın yer aldığı Yeni Deniz Mecmuası’nın 4.sayısı tüm kitapçılar ve gazete bayiilerinde.

Üç ayda bir yayımlanan Yeni Deniz Mecmuası, deniz kültürünü her boyutuyla ve derinlemesine ele alıyor.

Sayfalarını çevirdikçe püfür püfür esen bir deniz kültürü rüzgarıyla karşılaşacağınız dergide yer alan diğer konu başlıkları ve yazarlar şöyle: Denizin ve denizcilerin gerçeklerini siyasetten sanata ve edebiyata, ekonomiden tarihe, ulusal güvenlik stratejilerinden coğrafyaya açılan yelpazede yansıtmayı amaçlayan dergi “Rüzgâr esmeden deniz kıpırdamaz”sloganıyla yola çıkmıştı. 

Yeni Deniz Mecmuası’nın 208 sayfa hacmindeki 4. sayısı Attilâ İlhan’ın “Deryalar” adlı şiiriyle açılıyor. Kapak konusu ise Ömer Bozkurt’un kaleme aldığı “Rüzgârın Gönlünce”. Bozkurt, S/V Stad Amsterdam adlı gemiyle yaptığı seyahat üzerinden eski tarzda bir yolculuğun hazlarını ve hayal kırıklarını anlatıyor.

Derginin söyleşi bölümü tarihi dalgıç malzemelerine ayrıldı. Burcu Aktaş, Jeff Hakko’yla 200’den fazla dalış malzemesi olan koleksiyonunu konuştu. Emin Nedret İşli’nin arşivinden hazırlanan “Albüm” sayfalarında ise Heybeliada Deniz Lisesi hakkındaki yayımlar var. A. Ömer Türkeş, ilk roman ve ilk deniz serüveni olan “Robinson Crusoe”yu anlatıyor. Aydın Büke, Benjamin Britten’in Peter Grimes operası ve kimsenin sevmediği balıkçı karakteriyle tanıştırıyor bizi. Nejat Tarakçı nüktedan bir soruyla irdeliyor konusunu: “OMEGA-3’ü Karadenizliler mi Buldu?” Caner Şaka bir balina avı gemisi olan San Juan’ın inanılmaz hikayesini anlatıyor. H. İlker Avcı, Mahan ve Corbett’in Deniz Gücü Teorisi’ni tartışmaya açıyor. Evin İlyasoğlu, denizden esinlenmiş müzik yapıtlarını inceliyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Lice ve Hani'deki 6 köyde sokağa çıkma yasağı

SONRAKİ HABER

Çukurca ve Yüksekova belediye eş başkanları tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...