08 Aralık 2016 14:06

Dersim’de öğrenciler gözaltına alındı

Dersim’de HDP milletvekillerinin gözaltına alınıp tutuklanmalarını protesto eden 14 öğrenci yapılan ev baskınları ile gözaltına alındı.

Paylaş

HDP eş başkanları ve milletvekillerinin gözaltına alınıp tutuklanmalarını protesto eden öğrencilere operasyon düzenlendi. Dersim’de 14 öğrenci yapılan ev baskınları ile gözaltına alındı. Sabah erken saatlerde başlayan operasyonlar öğrencilerin bindiği minibüsler ve yurt binalarını dahi kapsadı. Gözaltına alınan 14 öğrenci için 5 gün avukat görüş yasağı kararı verildi.

Munzur Üniversitesi öğrencileri sabaha gözaltı baskınlarıyla uyandı. Öğrencilerin bir kısmı evlerine yapılan baskınla bir kısmı, kaldıkları yurtlarda bir kısmı da üniversiteye gittikleri minibüslerden indirilerek gözaltına alındı.

5 GÜN AVUKAT YASAĞI

Yaşananları Evrensel’e anlatan Munzur Üniversitesi öğrencileri, gözaltına alınan 14 öğrencinin geçtiğimiz haftalarda gözaltına alınan ve tutuklanan HDP milletvekilleri için eylem yaptığını söyledi. Öğrenciler, “Sabah erken saatlerde zırhlı araçlar ve özel harekat tarafından yurtların çevresi kuşatıldı. Yurtlara bir operasyon havasıyla giren timler arkadaşlarımızı yaka paça darp ederek gözaltına aldı” diye aktardı. Edinilen bilgiye göre 14 öğrenci için 5 gün boyunca avukatlarıyla görüştürülmeme yasağı getirildi.

‘AKP PROPAGANDASINA KARŞI ÇIKTIKLARI İÇİN GÖZALTINDALAR’

Öğrenciler, “Uzun süredir ses çıkarmak isteyen herkes susturulmak isteniyor. Dersim gibi bir yerde üniversite yurtlarına imamlar yerleştiriliyor. İmamlar aracılığıyla üniversite ve yurtlar bir bilim yuvası olmaktan çıkarılıp adeta AKP’nin dini propaganda yapıldığı yerlere dönüştürülmüş durumda. Gözaltına alınan arkadaşlarımız hem seçilmişlere yönelik hukuksuzluğu hem de bu tutuma karşı oldukları için gözaltına alındılar” dediler. (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yalova'da deniz 10 metre çekildi

SONRAKİ HABER

Barça'dan Chapecoense'ye davet

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...