08 Aralık 2016 13:33

Roboskili aileler 806 gündür adalet bekliyor

Roboskili aileler, katliamın 258’inci haftasında yaptıkları açıklamada, 15 Temmuz sonrası verilen sözlerin tutulmadığını söyledi.

Paylaş

Şırnak’ta 28 Aralık 2011’de Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde savaş uçaklarının bombardımanı sonucunda yaşamını yitiren 34 yurttaşın ailelerinin adalet arayışı devam ediyor. Katliamın 258’inci haftasında Roboski Mezarlığı’nda bir araya gelen aileler basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı aileler adına Roboski- Der Başkanı Veli Encu yaptı. Katliamın üzerinden bin 806 gün geçtiğini kaydeden Encu, adaletin hala yerini bulmadığını kaydetti. 

Roboski’nin katliamın üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen faillerin yargılanmadığı, köye yönelik baskıların arttığı ve aileleri temsilen mecliste olan Ferhat Encu’nun tutuklandığını belirten Encu, “34 yakınımızın savaş uçakları ile katledilmesinin neredeyse bütün ayrıntıları kamuoyunun bilgisi dahilinde olmasına rağmen, işlenen bu insanlık suçu mahkeme salonlarında, Ankara bürokrasisi ve siyaseti sayesinde sümenaltı edilip, görmezden geliniyor. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra hükümetin ağız birliği edip Roboski'yi aydınlatma noktasında inisiyatif alacaklarını beyan etmelerine rağmen hiçbir ilerleme kaydedilmemiş olması işin ucunun nereye vardığını çok açık bir şekilde ortaya koymaktadır” dedi.

ALBAYRAK ROBOSKİ DOSYASI AÇILACAK DEMİŞTİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak, 15 Temmuz darbe girişiminden hemen sonra yaptığı açıklamada Roboski katliamı dosyasının yeniden açılacağını söylemişti ancak konuyla ilgili o günden sonra ne Albayrak’tan ne de başka bir siyasiden herhangi bir açıklama gelmedi.(DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Dersim'de CHP il yönetim kurulu istifa etti

SONRAKİ HABER

Antalya'da cezaevinde kitap yasağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...