29 Mayıs 2012 08:30

Şekspir Müzikali DVD’de

Doğarız ve ölürüz: Bu ikisi arasında da bir şeyler yaşarız. “7” (Şekspir Müzikali) bu “bir şeyler” üzerinedir. Ergenlikle yaşlılık arasında insanın geçtiği birtakım “durakların”, “7 perdelik ömrümüzün” müzikalidir “7”.W. Shakespeare’in tüm eserlerind

Şekspir Müzikali DVD’de
Paylaş

Doğarız ve ölürüz: Bu ikisi arasında da bir şeyler yaşarız. “7” (Şekspir Müzikali) bu “bir şeyler” üzerinedir. Ergenlikle yaşlılık arasında insanın geçtiği birtakım “durakların”, “7 perdelik ömrümüzün” müzikalidir “7”.
W. Shakespeare’in tüm eserlerinden ayrıntılı bir tasnifle oluşturulan “7” (Şekspir Müzikali)’nin, 106 dakika süren DVD’si Pasaj Müzik etiketiyle raflardaki yerini aldı.
Haluk Bilginer ile birlikte Evrim Alasya, Selen Öztürk, Zeynep Alkaya ve Tuğçe Karaoğlan’ın rol aldığı “7” (Şekspir Müzikali)’nin William Shakespeare’den çevirisi Haluk Bilginer’e; yönetmenliği ve kolajı Kemal Aydoğan’a; besteleri ise Tolga Çebi’ye ait. 8 kişilik bir orkestranın eşlik ettiği “7” (Şekspir Müzikali)’nin sahne tasarımını Bengi Günay, ışık tasarımını İrfan Varlı, tasvir tasarımını ise Özlem Karabay yaptı.
2 yılda 160 kez sahnelenen “7” (Şekspir Müzikali)’nin  çekimleri 7 Haziran 2011 tarihinde Oyun Atölyesi’nde sahnelenen oyun sırasında gerçekleşti. Kutu Film tarafından prodüksiyonu yapılan çekimlerin yönetmenliğini İlksen Başarır, görüntü yönetmenliğini ise Emre Tanyıldız üstlendi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

PKK Iğdır’da 10 kişiyi kaçırdı

SONRAKİ HABER

Karakol, Sualtı köyünü susuz bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...