08 Aralık 2016 12:36

Anadolu Üniversitesi rektörlüğü İHH’ya kucak açtı

İHH ve destekçisi örgütler, 'Halep'e yol açın' kampanyası çerçevesinde Anadolu Üniversitesi'nde rektörlük desteğiyle stant açtı.

Paylaş

‘Halep’e yol açın’ sloganıyla kampanya düzenleyen İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve destekçisi örgütler Anadolu Üniversitesi’nde stant açtı.

Eleştirel Medya Topluluğu’ndan Barış Gençyılmaz ve Arda Köse’nin haberine göre etkinliklerini Anadolu Üniversitesi’nin desteği ve rektörlüğün izniyle gerçekleştiren İHH’ya AKP’nin üniversite gençlik kolu olan ÜNİAK, Seriyye Vakfı, Genç Memur Sen, Türkiye Gençlik Vakfı gibi yapılar destek verdi.

İHH, Halep’e destek iddiasıyla dışarıda polis, içeride özel güvenlik koruması altında Anadolu Üniversitesi Kredi ve Yurtlar Kurumu önünde stant açtı. Stant çevresinde bir araya gelen grup “İstikbal İslam’ın Allahuekber” sloganı attı. Duruma tepki gösteren öğrenciler konuyu rektörlükle görüşmek istedi. Görüşme talebi reddedilen öğrencilere gerekçe olarak “Bugüne kadar size müsamaha gösteriyorduk şimdi de bunlara izin vereceğiz” denildiği öğrenildi. Bunun üzerine öğrenciler fakültelerde konuya ilişkin açıklama yaptı. Öğrenciler yaptıkları açıklamada 10 Ekim saldırısı sanıklarından Nihat Ürkmez’in dava sırasında “Suriye’ye İHH kartıyla pasaportsuz geçtim” sözlerini hatırlatarak öğrencilere “gerici çetelere karşı mücadele” çağrısı yaptı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gözaltındaki avukatlar için faks çekme eylemi

SONRAKİ HABER

EKK kararları: Patrona teşvik, işçiye güvencesizlik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...