08 Aralık 2016 12:22

Eski Bakan Lafazanis’ten dayanışma ziyaretleri

Yunanistan’da yeni kurulan Halk Birliği Partisi’nin Başkanı ve Eski Bakan Panagiotis Lafazanis Emek Partisi’nin çağrısıyla Türkiye’de.

Paylaş

Yunanistan eski Kalkınma, Enerji ve Ulaştırma Bakanı, yeni kurulan Halk Birliği Partisi Başkanı Panagiotis Lafazanis, Emek Partisi’nin davetiyle geldiği Türkiye’de bir dizi görüşme gerçekleştirdi.

Emek Partisi Genel Başkanlık Bürosunda Genel Başkan Selma Gürkan, MYK Üyesi Mustafa Yalçıner ve Uluslararası Büro Üyesi Kamil Tekin Sürek ile görüşen Lafazanis, daha sonra KESK’e yönelik baskılara karşı İstanbul KESK koordinasyonu sözcüleri olarak SES ve Eğitim Sen yöneticileri ile biraraya geldi. Lafazanis, KESK ile dayanışma içinde olacaklarını söyledi.

HDP’den aralarında gözaltına alınan milletvekili Hüda Kaya’nın da bulunduğu bir heyet ile de görüşen Lafazanis, “Tutuklamalar ve gözaltılara karşı dayanışma içinde olacağız” dedi.

Lafazanis daha sonra Haziran Hareketi ile görüşme gerçekleştirdi.

TMMOB’DA SÖYLEŞİ DÜZENLENDİ

Halk Birliği Partisi Başkanı Panagiotis Lafazanis, Taksim’de bulunan TMMOB Makine Mühendisleri odasında bir söyleşiye katıldı.

Lafazanis’in söyleşisi  Emek Partisi’nin twitter hesabı olan @emekpartisi hesabından da canlı yayınlandı.

Yunanistan'ın eski bakanlarından, Halk Birliği Partisi Başkanı Panagiotis Lafazanis, Taksim’de bulunan TMMOB Makine Mühendisleri odasında söyleşi gerçekleştiriyor. Devam eden söyleşinin canlı yayınını ve canlı yayın kayıtlarını aşağıdaki bağlantılardan izleyebilirsiniz:

LAFAZANİS ÇİPRAS'IN KURTARMA PAKETİNE KARŞI ÇIKMIŞTI

Yunanistan Başbakanı, hükümet partisi SYRIZA’nın başkanı Aleksis Çipras’ın üçüncü kurtarma paketini onaylamasına en sert karşı çıkan isimlerden biri, Eski Bakan Panagiotis Lafazanis olmuştu.

Çipras, ilk önce AB ile müzakereleri tıkayan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis’i görevden almış, ardından içlerinde Lafazanis’in de bulunduğu kabine üyelerini referandum ve parlamento oylamaları sonrası farklı görüşte bulundukları için değiştirmişti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

DİSK: Asgari ücrete sıfır zam kabul edilemez

SONRAKİ HABER

Pera Film, Efsanevi Yönetmen Andrey Tarkovski’yi anıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa