08 Aralık 2016 11:43

'Meselesi olan bir film'

SİYAD 'En İyi Film' ödülü sahibi Babamın Kanatları, Bursa Nilüfer Belediyesi'nin düzenlediği etkinlikte sinema severlerle buluştu.

Paylaş

İlk gösterimini Çek Cumhuriyeti'nde 51. Uluslararası Karlovy Vary Film Festivali'nde yapan ve 23. Adana Film Festivalinde SİYAD “En İyi Film” ödülü dahil toplam 7 ödülün sahibi olan Babamın Kanatları filmi Nilüfer Belediyesi Konak Kültürevi’nde izleyici ile buluştu. Vizyona 6 Aralık’ta giren filmin başrolünde Menderes Samancılar var.  Musab Ekici, Kübra Kip ve Güllü Özalp Ulusoy’un rol aldığı Babamın Kanatları filminde inşaatlarda yaşanan iş cinayetlerine dair çarpıcı gerçekler gözler önüne seriliyor. Büyük ilgi gören film gösteriminin ardından filmin yönetmeni ve senaristi Kıvanç Sezer, Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği söyleşide Bursalı sinema severlerle bir araya geldi. 

'GÜNDE 3 İŞÇİ ÖLÜYORSA BU HEPİMİZN SORUMLULUĞUDUR'

Filmin senaryosunu 2010 yılında bir üniversite öğrencisinin inşaatta çalışırken düşüp ölmesiyle ilgili haberden etkilenerek yazdığını söyleyen Sezer, Türkiye’de bir yılda yaklaşık bin 500 işçinin çalışırken öldüğünü belirtti. Babamın Kanatları’nı  ‘Meselesi olan bir  film’ olarak nitelendiren Yönetmen Kıvanç Sezer, “Ne yazık ki bu gerçeklerin halen var olduğunu biliyoruz, göstermek lazım ve tartışmaları bu gerçek üzerinden kurmak lazım. Bu ülkede günde 3 işçi ölüyorsa bu hepimizin sorumluluğudur. Sinemada da bu gerçekler üzerine gitmek istiyorum” dedi.  

'UMUDU VURGULAMAK İSTEDİM'

Babamın Kanatları filminde olağan bir meseleyi kendi gerçekliğiyle gösterip, umudu vurgulamak istediğini söyleyen Sezer, “Umut, mücadele, direniş bu tür şeyler hepimizin hayatından çekip çıkarması zor olan şeylerdir. Bir umutsuzluk, bir yenilmişlik, yılgınlık döneminden geçiyoruz. Ben de bu dönemin üyesiyim ve ben de kendimi bunun içerisinde arıyorum. Bundan sonra farklı yönetmenler bu meseleyi çok daha diri bir şekilde seyirciye getirecektir. Türkiye’nin buna ihtiyacı var, benim de buna ihtiyacım var” dedi. (BURSA/Evrensel)

ÖNCEKİ HABER

AB, B planını hayata geçiriyor

SONRAKİ HABER

Aladağ Belediye Başkanı: Herkes bilinçsizliğimizi gördü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...