08 Aralık 2016 10:32

Cezaevi ölümleri araştırılsın

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, cezaevinde yaşanan ölümlerin araştırılması için TBMM’ye araştırma önergesi verdi.

Paylaş

CHP’li Biçer, “Son dönemlerde arttığı iddia edilen ve ulusal basında geniş yankı bulan ve intihar olduğu iddia edilen cezaevinde yaşanan ölümler, akıllarda ne yazık ki soru işareti bırakmıştır. Cezaevinde tutukluluk hali devam ederken intihar ettiği iddia edilen tutukluların ölüm sebeplerinin araştırılması, kamuoyu vicdanının rahatlatılması ve tutuklu ailelerinin şüphelerinin giderilebilmesi için TBMM’de bir Araştırıma Komisyonu kurulmalıdır!” diyerek TBMM’ye Araştırma Önergesi verdi.

Biçer; “Son zamanlarda, özellikle 15 Temmuz 2016 tarihinin ardından cezaevlerinde, intihar olduğu iddia edilen vakalarla karşılaşma oranı artmıştır. Bir vatandaşın cezaevinde bulunması ya da sokakta olmasına bakılmaksızın durumu her ne olursa olsun 'İnsan Hakları' kapsamında yaşam güvencesi kesinlikle devlet tarafından sağlanmalıdır ve cezaevlerinde, yaşanabilecek bu tür olumsuz vakaların noktalanması için gereken önlem ve tedbirlerin alınması da Adalet Bakanlığı’nın görevidir.” ifadelerini kullandı.

Biçer, “Cezaevi ölümlerinin ne şekilde olduğunu, intihar eden kişilerin FETÖ terör örgütü ile olan yakınlığını, intihar eden kişinin baskı altında olup olmadığını, intihar ettiği iddia edilen kişilerin ön ve kapsamlı otopsilerinin nerede yapıldığını, otopsilerin kimler tarafından yapıldığını ve otopsi sonuçlarında nelere yer verildiğini araştırmak gerekmektedir” dedi. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

'Milletin başkanlığa desteğinin tam olacağına eminiz'

SONRAKİ HABER

'Bilişimde yerlilik ve millilik için her şeyimiz var'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...