08 Aralık 2016 09:38

İHD: İş cinayetleri için gerekli önlemler alınmalı

İHD Çalışma Hayatı Komisyonu, iş cinayetlerinde artışa neden olan OHAL’in kaldırılarak iş cinayetleri için gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD) Çalışma Hayatı Komisyonu, Olağanüstü Hal (OHAL) ile birlikte iş yaşamında son zamanlarda artan iş cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla İstanbul Şube binasında basın toplantısı gerçekleştirdi.

İHD Çalışma Hayatı Komisyonu’ndan Osman Özkan, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin OHAL dönemi boyunca iş cinayetlerinde belirgin bir artış gözlediklerini belirtti. Özkan, OHAL’i fırsat bilen patronların önlem almaması nedeniyle, işçilerin çalışırken hayatlarını kaybetmeye devam ettiğini söyledi.

OHAL ile birlikte iş cinayetlerinde yaşanan artışa dikkat çeken Özkan, “İSİG’in OHAL ilanına kadar ortalama 154 iş cinayeti gerçekleşiyorken, OHAL ilanından bu yana sayı 177’ye çıkmıştır. OHAL ilanından sonra iş cinayetlerinde artış olmuştur” dedi.

OHAL nedeniyle işçilerin örgütlenme ve grev haklarının engellendiğini de ifade eden Özkan, OHAL’in kaldırılarak iş cinayetleri için gerekli önlemlerin alınması gerektiğine vurgu yaptı. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

AİHM'in 'ihlal' kararına rağmen savcı beraat istedi

SONRAKİ HABER

37 yıldır tutuklu olan Kara Panter üyesi serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa