08 Aralık 2016 08:30

Mülteci çocuklar da artık süt kuzusu

İzmir Büyükşehir Belediyesi kentte yaşayan mülteci çocuklara da süt dağıtımı yapacak.

Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin örnek uygulamaları arasında yer alan Süt Kuzusu Projesi’nden artık kentteki mülteci çocuklar da faydalanabilecek. 220’nin üzerinde kurumun ‘1-5 yaş arasındaki mülteci çocuklara da süt dağıtılsın’ talebine belediye yönetiminden olumlu cevap geldi.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından verilen cevapta kentte yaşayan ve MERNİS’e kayıtlı mülteci çocukların Süt Kuzusu projesinden faydalandırılmaları için ön çalışmaların başlandığı bilgisi verildi. Dilekçede, konuyla ilgili Göç İdaresi ve muhtarlarla yapılan çalışmalarla başvuruların alınacağı ve kayıt işlemlerinin gerçekleşeceği ifade edildi.  Dilekçede “Başvuru yapan ve sisteme kayıtları tamamlanan 1-5 yaş arasındaki mülteci çocukların 2017 yılı itibari ile başlayacak olan yeni dağıtım döneminde, Süt Kuzusu projemizden faydalanmaları sağlanacaktır” denildi.

YÖNETİMLERE ÇAĞRI

Dilekçe ile ilgili basın toplantısı düzenlendi. Konak Kent Konseyi binasında yapılan basın toplantısına Konak ve Karabağlar Kent Konseylerinin yöneticileri, mültecilerle ilgili çalışma yapan kurumların temsilcileri ve Suriyeli mülteciler katıldı. Basın metnini okuyan Konak Mülteci Meclisi Başkanı Mete Hüsünbeyi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek “Bu vesileyle, mülteci haklarından yararlanmaya çok ihtiyaç duyan çocuk, kadın, yaşlı binlerce insanın yaşadığı şehrimizde gerek kamunun gerek yerel yönetimlerimizin örnek çalışmalar yapmasını diliyoruz. Bu konuda bizler de her türlü iş birliğine hazır olduğumuzu belirtmek istiyoruz” dedi.

‘BİRLİKTELİLİĞİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ’

220’nin üzerinde kurumun mülteciler için ortak bir adım atmasının önemli olduğunu ifade eden Hüsünbeyi “Bu yaklaşım İzmir ve İzmirlilik için önemli kazanımdır. Karabağlar ve Konak Kent Konseylerinin yanı sıra, odalar, sendikalar, vakıflar, hak temelli dernekler, hemşeri, engelli, kadın, kültür sanat, Roman dernekleri olarak bu anlamı birlikteliliğimize katkı veren her kuruluşa teşekkür ediyor, birlikteliğimizi sürdüreceğimizi bir kez de buradan duyurmak istiyoruz” dedi.

120 BİN ÇOCUĞA DAĞITILIYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Süt Kuzusu Projesi kapsamında kentte yaşı 1 ile 5 arasında değişen 120 bin çocuğa iki haftada bir; 2 litre süt dağıtılırken kentte 1 ile 5 yaş arasında kayıtlı 15 bin civarında Suriyeli mülteci çocuk olduğu tahmin ediliyor. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TRT’ye göre pazarda her şey çok ucuz!

SONRAKİ HABER

Kayyım Ermenice ve Süryanice tabelayı indirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...