08 Aralık 2016 08:01

Yüksekdağ: Beni değil, katliamın sorumlularını yargılayın

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Adana 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davada, SEGBİS sistemi ile ifade verdi.

Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında, 10 Ekim Ankara Katliamı sonrası Adana’da katıldığı bir cenazede yaptığı konuşma nedeniyle ‘Türkiye Cumhuriyeti hükümetini aşağılama’ suçlamasıyla açılan dava, Adana 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkemeye getirilmeyen Yüksekdağ, savunmasını Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile yapmak zorunda kaldı. HDP Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat ve partililerin yer aldığı duruşma salonuna basın mensupları alınmadı.

‘ESAS YARGILANMASI GEREKEN BU KATLİAMIN SORUMLULARIDIR’

Kimlik tespitinin ardından yaptığı savunmasında Yüksekdağ, hakkındaki iddiaların tamamen siyasi yönlendirmelerden ibaret olduğunu vurguladı. Yargının tarihi bir sınavdan geçtiğini söyleyen Yüksekdağ, “Sözlerimin yargılamaya konu olması hukuki garabetin göstergesidir. Sözlerimi iktidar partisi hedef göstererek çarpıtmaktadır. Ancak darbenin hüküm sürdüğü ülkelerde milletvekilleri tutukludur. Bu utanç tablosudur. Esas yargılanması gereken benim 12 kişinin katliamından sonra sarf ettiğim sözler değildir. Esas yargılanması gereken bu katliamın sorumlularıdır. Sadece barış dileyen insanların cenazesine katıldığımız için tutuklandık. En büyük haksızlık budur. 10 Ekim katliamı duruşmasında söylenenleri ben bir yıl önce söylediğim için yargılanıyorum” dedi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Hakkında beraat kararı verilmesi gerektiğini söyleyen Yüksekdağ’ın savunmasının ardından mahkeme heyeti karar açıkladı. Dava 28 Mart 2017'ye ertelendi.

Duruşma sonrası HDP Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat, partililerle birlikte Adliye binası önünde açıklama yaptı. Irgat, yargılamanın kanunsuz olduğunun altını çizerek, eş başkanlar ve milletvekillerinin tutuklanma kararının siyasi olduğunu söyledi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş'tan mektup var

SONRAKİ HABER

Samsun'da eğitime kar engeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa