08 Aralık 2016 04:15

Safitürk'ün öldürülmesiyle ile ilgili 7 tutuklama

Mardin'de Derik Belediyesine kayyım olarak atanan Kaymakam Safitürk'ün öldürülmesiyle ilgili adliyeye sevk edilen 29 kişiden 7'si tutuklandı.

Paylaş

İçişleri Bakanlığı'nca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Derik Belediyesine kayyım olarak atanan ve 10 Kasım'da makam odasında el yapımı patlayıcı ile Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün öldürülmesinin ardından Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında dün sabah adliyeye çıkarılan 29 kişiden 7'si tutuklandı. 

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 71 kişiden, Emniyet'teki işlemleri tamamlanan ve adliyeye sevk edilen 29 kişinin savcılıktaki sorguları tamamlandı. 17 kişi savcılık tarafından sorgularının yapılması ardından serbest bırakıldı. Mahkemeye çıkarılan 12 kişiden 5'i de mahkemece serbest bırakılırken, aralarında Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Tahsin Erdaş ile yeğeni olan Yazı İşleri Şefi Şerif Mesutoğlu ve Derik Belediyesi Zabıta Amiri Vedat Erol'un da bulunduğu 7 kişi tutuklandı. Öte yandan, Jandarma tarafından gözaltına alınan 42 kişinin işlemleri ise devam ediyor. (MARDİN)
 

ÖNCEKİ HABER

Esad: Halep'te kazanıyoruz ama bu savaşı bitirmez

SONRAKİ HABER

Adil Öksüz’ün gözaltında yaşadıkları anlatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...