29 Mayıs 2012 06:07

Mersin'de TOKİ'nin darbesine Danıştay engeli

TOKİ'nin Bakanlar Kurulu'ndan aldığı yetkiye dayanarak Akdeniz Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Çay, Çilek ve Özgürlük mahalleleri için çıkarttığı Acil Kamulaştırma Yasası'nın Danıştay 6. Dairesi tarafından durdurulmasını örnek bir karar olarak değerlendiren Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Tü

Mersin'de TOKİ'nin darbesine Danıştay engeli
Paylaş


Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk ve belediye meclis üyeleri, Danıştay'ın Acil Kamulaştırma Kanunu'nda yürütmeyi durdurma kararı ile ilgili Akdeniz Belediyesi Konferans Salonu'nda basın toplantısı düzenledi. Türk, TOKİ'nin Bakanlar Kurulu'ndan aldığı yetkiye dayanarak Akdeniz Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Çay, Çilek ve Özgürlük mahalleleri için çıkarttığı Acil Kamulaştırma Yasası'nın yerel yönetim ve halka rağmen çıkarıldığını belirterek, bunun halkı bağlamadığını söyledi. Mahalle sakinlerini tamamıyla mağdur eden karara belediye olarak karşı çıktıklarını ifade eden Türk, mahalle sakini yurttaşların konuyu yargıya taşıması üzerine davanın görüldüğü Danıştay 6. Dairesi'nin örnek bir karara imza attığını söyledi. Türk, Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararını değerlendirerek, "Bu karar, kentimiz ve mahalle sakinlerimiz açısından son derece hayati bir önem taşımaktadır" dedi.

'HALKIN YARARINA OLMAYAN PROJEDE YER ALMAYIZ'

Türk, "Başından beri söylediğimiz gibi, kanuna aykırı, vicdanları rahatsız eden Bakanlar Kurulu Kararı, nihayet vicdan sahibi hukukçuların hukuk anlayışına takılmıştır" diyerek, verilen kararda Akdeniz Belediyesi'nin duruşunun da etkili olduğunu söyledi. Söz konusu kararın takipçisi olacaklarını dile getiren Türk, "Mahalleli bu karardan son derece memnun olduğunu bize bildirmiştir" diye konuştu. Söz konusu mahallelerde ikamet eden yurttaşların bir belirsizlik içerisinde olduklarını ve kararla birlikte derin bir nefes aldıklarını kaydeden Türk, "Örgütlü bir toplumun nasıl başarıya ulaştığına bu kararla bir kez daha tanık olduk" ifadesinde bulundu. Göstermiş oldukları kararlılıktan dolayı mahalle sakinlerine teşekkür eden Türk, halkın yararına olmayan hiçbir projenin içerisinde yer almayacaklarını vurguladı. (Mersin/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

THY'nin bütün hesabı kitabı elinde patlar

SONRAKİ HABER

Tüzel: Grev haktır, yasaklanamaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...